avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dosar Penal
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dosar Penal

Buna ziua azi am primit acasa o citatie de la procuror pe numele meu intr-un dosar din anul 2006 in calitate de faptuitor.In acest dosar este vb despre un fals de acte mai precis cu carti de munca si adeverinte pt banci.In anul 2006 am luat de la o banca un credit de 10.000 euro pe care nu l-am mai putut achita,Se pare ca in acel timp eu nu eram angajat la firma de la care am luat adeverinta si copie dupa cartea de munca asa cum se cere la acea vreme,doar ca eu nu stiam ca nu sunt angajat pt ca mi se spusese ca sunt angajat.In mare contabila firmei in acea vreme a facut foarte multe falsuri cu carti de munca pt credite bancare nu numai mie mi-a falsificat semnatura pe cartiile de munca si pe adeverinte si la alte 80 de persoane,Intrebarea mea este daca in acest caz eu ot pati ceva daca cer o expertiza unde sa se vada ca nu am semnat niumic in afara de actele de la banca , si mai ales ca am fost mintit ca sunt angajat dar defapt nu eram.La ce pot fi incadrat ???
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:50, 29 Octombrie 2012
cataforest a scris:

nu numai mie mi-a falsificat semnatura pe cartiile de munca

Dvs detineati autoritatea si competenta sa completati sa sa faceti inregistrari in carnetele de munca ale angajatilor?
In situatia in care aveti certitudinea ca nu ati semnat cartile de munca,puteti solicita drept proba care sa va demonstreze nevinovatia-expertiza grafologica

Fals, uz de fals si inselaciune.. cam impotriva acestor acuzatii aveti sa va aparati.
Ce interes avea contabila sa va falsifice cartea de munca si sa va dea o adeverinta falsa ? Ca sa aveti acces la credit de 10 mii de euro, trebuia sa aveti salariu maricel pe cartea de munca.. nu stiati ca sunteti angajat, dar nu stiati nici ca nu aveti o poala de bani salariu ?
Complicitatea se pedepseste la fel, nu scapati mai ieftin daca bagati si pe altii in cauza.
Se pare ca incercati cu noi o aparare pe care v-ai gandit sa v-o faceti in fata organelor de cercetare penala.
Singura dvs sansa este ca pana la finalizarea cercetarilor probabil se vor prescrie faptele pentru care veti fi acuzat.
rectific, inselaciunea se prerscrie in 10 ani, cred ca pana in 2016 e greu pentru orice avocat sa intinda procesul.

Si nu cred ca e vb aici despre complicitate. Nu cred ca dna contabila v-a dus adeverinta la banca si ca a luat creditul in locul dumneavoastra.

Eu unul as schimba strategia de aparare. Cu minciunile astea nu aveti nicio sansa.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de credit transformata in " tentativa de inselaciune si uz de fals " iamlion13 iamlion13 Buna ziua. In 2016 am gasit un anunt pe internet referitor la o companie care oferea imprumuturi rapide doar cu buletinul. Am sunat la numarul lor si am luat ... (vezi toată discuția)
Acuzare de fals si uz de fals qerida qerida Am o firma si acum patru ani am luat un credit de circa 300.000 de euro, acoperit integral de garantii. Banca mi-a facut sesizare penala cum ca adeverenta de ... (vezi toată discuția)
Urgent ! adeverinta falsa ?! stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua , Am detinut o firma de transport . In prezent firma e cesionata . Acum cateva luni , cand eram asociat la firma am eliberat o adeverinta catre ... (vezi toată discuția)