Pentru eliberarea dovezii de reședință, persoana interesată se adresează S.P.C.E.P. pe raza căruia locuiește temporar, unde depune personal următoarele documente:
a) actul de identitate, în original, care se restituie titularului după ce a fost verificată identitatea solicitatului;
b) documentul cu care se face dovada adresei de reședință, original și copie;
c) dovada achitării contravalorii dovezii de reședință.
Multumesc pentru raspuns. La punctul b) va referiți la contractul de închiriere ?
Buna ziua. As dori sa stiu daca exista posibilitatea de a face viza de flotant in apartamentul in care locuiesc si care este inchiriat de la firma cu contract ? (firma este a familiei, nu este problema de accept). Am nevoie de aceasta pentru a putea da copilul la gradinita din apropiere. Multumesc !
Locuiesc intr-un bloc micut cu o singura scara si putine apartamente. Ca in orice bloc, trebuie sa existe cel putin un element recalcitrant. Toti din bloc ne intelegem foarte bine, mai putin o doamna (sa o denumim "gica contra") care face reclamatii pentru orice rahat cat de mic, desi nu a facut niciodata nimic constructiv in bloc (eu sunt presedintele asociatiei si m-am ocupat dintotdeauna de tot ce a insemnat intretinerea blocului). Ultimul motiv de reclamatie (pe care a facut-o catre 3 apartamente simultan) a fost muzica prea tare. Au venit 2 agenti de la politia comunitara care mi-au spus ca am fost reclamat pentru ca muzica este prea tare. I-am intrebat ce inseamna prea tare si cum fac ei diferenta intre incet si tare ? Au raspuns ca "este la latitudinea agentului", cu alte cuvinte ma pot amenda dupa bunul plac. Totodata, mi-au spus ca nu doar intre 22.00 si 8.00 ma pot amenda ci si in restul zilei, doar ca amenzile sunt mai mici. Am studiat tot ce am gasit relativ la limite in decibeli si am gasit cateva valori contradictorii (mentionate si aici pe forum). Totodata, am facut cateva masuratori cu un decibelmetru si la nivelul meu de ascultare au relevat asa >
1) In interiorul apartamentului meu, pe hol > 65db
2) In fata usii apartamentului meu, pe casa scarii, la 2-3m distanta de usa de intrare > 50db
3) Muzica oprita, nici un alt zgomot (blocul este pe o strada extrem de linistita unde trece o masina pe ora pe strada din fata) > 35db
PS : Nu am inteles cum pun in lege limita de 35db cand ea e deja atinsa la mine in conditiile in care in acest bloc este mai liniste decat in 99% din blocurile din Bucuresti. Probabil la restul ar fi 35-40db fara nici o sursa de zgomot suplimentara in afara de ambient (masinile de afara, caini, pasari...)
Intrebarea mea > Avand in vedere raspunsul extrem de tampit al agentilor, care este pana la urma limita legala de zgomot in toate intervelele si unde se masoara ea ? (dupa cum am aratat, de la mine din apartament si pana la vecina care sta un etaj mai jos pe diagonala, intensitatea sonora se diminueaza mult). Mentionez ca apartamentul este foarte bine antifonat (plafon superior, usa, antifoane extrem de avansate in camera de auditie...)
Conversatiile au fost luate de la cea de-a doua persoana cu forta prin "confiscarea telefonului". A doua persoana, fiind o domnisoara firava, nu s-a putut opune unui mascul feroce cu porniri violente !
PS : Lectia a fost cu siguranta invatata relativ la conversatiile virtuale, eram doar curios daca pot face ceva pentru ca indivizi cu rotite lipsa ca cel in cauza sa se lecuiasca de astfel de practici parsive !
Nu pot sa cred nimic inca, nefiind in domeniu dar am presupus ca exista o modalitate de actiune impotriva unei persoane ce ti-a violat intimitatea si ca exista niste legi si pentru spatiul virtual. Daca n-ar fi asa, oricine ar putea scrie/incarca poze in mediul virtual dupa bunul plac fara frica unor consecinte !
As dori sa dau in judecata persoana ce a postat conversatia privata pe facebook. Conversatia a avut loc intre 2 telefoane mobile prin aplicatia Whatsapp. Cel ce a postat a pus mana pe telefonul persoanei cu care am discutat si a facut print screen-uri direct din aplicatie. Mi se pare ilegal sa postezi o conversatie privata insa nu vad nici o problema in faptul ca niste prieteni mi-au retransmis o informatie ce era deja publica pe facebook. Presupun ca, informatia odata devenita publica, fiecare are dreptul sa faca ce vrea cu ea, cum ar fi sa o salveze in calculatorul personal sau sa dea share pe facebook pe "wall"-ul personal !
Acum 2 zile, a fost distribuita de catre o terta persoana pe facebook o conversatie privata intre mine si o a doua persoana. Conversatia a fost distribuita pe wall-ul persoanei respective (pe care nu o am la prieteni) sub forma de print screen-uri din aplicatia de mesagerie Whatsapp. Lesne de inteles ca acea conversatie era confidentiala si in acele print screen-uri au fost taguite persoane din cercurile mele apropiate. Persoanele taguite au reactionat violent la adresa celui ce a postat asa ca totul s-a intors impotriva lui si a sters postarea o zi mai tarziu. Totusi, cativa prieteni mi-au salvat si trimis pozele, eu neavand acces direct. Intrebarea este daca pot actiona in judecata persoana respectiva pentru ceva ce eu consider deosebit de grav si avand in vedere ca acea postare nu mai exista (unul din cei taguiti a reportat postarea la facebook dar a fost stearsa inainte ca ea sa poata fi analizata de echipa facebook)