avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate AlexBu

Activitate AlexBu

Unele reclamatii au constatat nereguli iar la altele nu evident. Acum nu inseamna ca la 100 reclamatii toate 100 trebuie sa se constate nereguli si sanctiuni, corect? Adica nu specifica asa ceva in lege, in art 51 nu specifica cate reclamatii ai s-au nu voie, plus de asta exista legea 233 ca sa se evite abuzul si daca le repeti, institutiile trebuie sa le claseze, doar ne-a explicat Dl Consilier mai sus tocmai pentru ca este dreptul tau fundamental si constitutional. Si daune la ce, ca nu respecta dansul legea si a fost sanctionat in mod repetat? Haideti sa fim seriosi, mai bine sa respecte legea si dupa sa aibe pretenii. Atata timp cat exista niste sanctiuni este totul clar.
Acea persoana este avocat… care a invocat ideea de abuz al petitiei si art 1353… Va multumesc enorm pentru raspunsurile dvs. o zi frumoasa va doresc si multa sanatate, daca este posibil imi puteti lasa un nr de contact al dvs? Va multumesc
Exact Dl Jurist, asta stiu si eu. De aceea nu sunt lamurit, si unde mai este asa zisul “abuz” daca exista lege in acest sens, pana la urma autoritatile sunt de vina ca ii trimit controale corect? Ultimul reply pentru ca este destul de clar ca nu va castiga in instanta…
Am inteles, pai asta spun si eu ca au constatat niste nereguli si au aplicat sanctiuni. Dar chiar si fara sa constate nereguli ,eu pot sa dovedesc inclusiv cu inregistrari audio-video pe DVD deranjul zilnic pe care acesta il produce, si asta nu se ia in considerare la instanta? Pentru ca el sustine ca nu face deranj dar vorbim de un centru de colectare si depozitare deseuri langa blocuri la distanta de 14-24 metri aprox

Si parerea mea este ca indifernt ca au fost fondate sesizarile s-au nu aici nu este vina petitionarului, problema este de la institutii cum am mentionat legea 233/2002 daca sunt petitii cu acelas continut institutiile ar trebui sa le claseze si sa nu trimita controale. Gresesc eu?

Cornel Vasile a scris:

Este greu de înțeles astfel de situatii...Cetăţenii au dreptul să se adreseze autorităţilor publice prin petiţii formulate numai în numele semnatarilor, este consfințit în art 51 alin.2 din Constitutie.

Art. 1 alin. 5 din Constituția României prevede: „În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie“. Prin urmare, cine nu respecta legea e sancționat.

Ce anume vreti sa spuneti cu acest art, ca am incalcat un drept fundamental si constitutional pentru ca mi-am exercitat aceste drepturi? S-au va referiti la cel care m-a dat in judecata pentru ca i-am facut reclamatii?

Cornel Vasile a scris:

Daca v-a dat in judecata, puteti solicita instantei sa solicite autoritatilor care l-au sanctionat dovada ca au fost sanctionati in urma sesizarii.

Pai am eu raspunsurile primite pe email conf legii 544/2001 si le voi depune cu intampinarea. Pana la urma avem acest drept conf art 51 Constitutia Romaniei sa sesizam autoritatile si ele decid daca vin in control s-au nu, iar cont legii mentionate mai sus tocmai de asta exista aceasta lege sa se evite asa zisul abuz. Numai inteleg nimic
SANTIER a scris:

Daca reclamatia este intemeiata, nu aveti de ca va teme. Daca este facuta abuziv, posibil. La dosar, depuneti si raspusnul autoritatilor care au trimis raspuns catre dv. (pt a vedea daca acesta au fost intemeiate).

Pai reclamatiile unele au fost finalizate cu sanctiuni si au constatat nereguli, dar indiferent ca este fondata s-au nu, institutiile publice au obligatia sa se deplaseze cand se reclama ceva. Ca se confirma s-au nu, nu prea conteaza corect? Iar in lege nu specifica ca ai dreptul la o reclamatie s-au 1000 pe an ca exemplu. Plus ca am inregistrari video care le voi depune pe DVD ca sa vada doamna presedinte ce haos avem la geamurile noastre. Plus ca autoritatile publice trebuie sa claseze petitiile care au acelas subiect si numai trimit control tocmai sa se evite abuzul conf Legii 233/2002 , deci autoritatile au vina probabil nu eu cel dat in judecata. Ce ma sfatuiti?

Cornel Vasile a scris:

De ec trebuie sa va complicati cu acel act ? ... nu aveti vreo obligatie in acest sens.

Am inteles, atunci ei vor continua cu procesul pentru ca le-am facut reclamatii la autoritatile abilitate tot conf art 51 din Constitutie pentru ca ne deranjeaza cu galagia. Au invocat art 1353 cod civil in baza lui considera ca dansii au dreptate si m-au dat in judecata.
Deci pot sa le fac o hartie doar asa si in caz de tot pot sa-i reclam fara ca ei sa ma poata da in judecata? Bine, si chiar daca ma dau in judecata tot nu are acoperire juridica, corect?
Eram sigur ca nu este legal o astfel de cerere ca sa renunte la judecata pentru ca am trimis reclamatii catre institutiile statului Roman conf art 51 din Constitutia Romaniei. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?