Cred ca cel mai simplu este asa:
1. Daca asociatul strain este in Romania, sa il aduceti pe asociat la un notar autorizat in limba respectiva, asociatul da declaratia si notarul autentifica
Iau in considerare ipoteya aceasta deoarece o autentificare in lipsa asociatului )care trebuie sa semneye in fata notarului) nu stiu daca se poate face in Romania
2. Daca asociatul este in alta tara, se duce el la notar, da declaratia acolo, in limba lui, notarul autentifica cu apostila (stampila internationala), asociatul trimite urgent declaratia si... asta e.
In ambele cazuri, dupa ce aveti declaratia o depuneti la dosar.
Poate exista si solutia 3: intrebati la Registrul Comertului daca nu cumva pot ei sa autentifice declaratia (juristii de acolo au o serie de prerogative din acestea), ca poate e o varianta...
Repet, totul depinde de prezenta in tara sau absenta din tara a asociatului
Sa retrageti declaratia sau sa il retrageti pe asociat?
Daca vreti sa retrageti declaratia ca sa o autentificati, solicitati sprijinul functionarului de la ghiseu. Nu e motiv de respingere a dosarului, ci eventual de amanare, dar trebuie sa mergeti cat mai repede la ORC.
Daca vreti sa retrageti asociatul, e alta poveste, dar cred ca prima varianta e cea corecta.
Doresc sa retrag un document dintr-un dosar deja depus. Stiu ca pot inlocui documente la infiintare, daca sunt adaugari, pana la solutionare.
Din cate am inteles nu este posibil, in acelasi timp, daca dosarul nu se solutioneaza nu imi primesc nici documentatia inapoi. Mi se pare usor deplasat.
Nu exista varianta \"dosarul nu se solutioneaza\". Dosarul se solutioneaza, indiferent de rezolutia judecatorului delegat (admis/respins, chiar dupa amanari).
Pana la solutionare faceti pur si simplu o cerere prin care inlocuiti un document prin altul, solicitand in acest sens sprijinul functionarului de la ghiseu. Acesta e cazul cel mai simplu. Mai complicata este situatia in care anumite documente (de ex. cele referitoare la sediu sau la identitatea asociatilor), vor conduce si la alte modificari, in lant (act constitutiv, declaratiile deja depuse etc.).
Fata de variatatea solutiilor din practica, puteti sa oferiti amanunte, cu referire la documentul pe care doriti sa il schimbati/retrageti?
Nu reusesc sa inteleg intrebarea.
Doriti sa retrageti un document dintr-un dosar de infiintare SRL sau sa modificati anumite documente deja depuse...? Nu inteleg.
daca nu completati dosarul in mod cert acesta se va respinge iar taxele platite nu se mai pot recupera