avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana_Brs

Activitate Ioana_Brs

Răspuns la discuția Dosar infiintare SRL
horatiusasu a scris:

Cred ca cel mai simplu este asa:
1. Daca asociatul strain este in Romania, sa il aduceti pe asociat la un notar autorizat in limba respectiva, asociatul da declaratia si notarul autentifica
Iau in considerare ipoteya aceasta deoarece o autentificare in lipsa asociatului )care trebuie sa semneye in fata notarului) nu stiu daca se poate face in Romania

2. Daca asociatul este in alta tara, se duce el la notar, da declaratia acolo, in limba lui, notarul autentifica cu apostila (stampila internationala), asociatul trimite urgent declaratia si... asta e.

In ambele cazuri, dupa ce aveti declaratia o depuneti la dosar.

Poate exista si solutia 3: intrebati la Registrul Comertului daca nu cumva pot ei sa autentifice declaratia (juristii de acolo au o serie de prerogative din acestea), ca poate e o varianta...

Repet, totul depinde de prezenta in tara sau absenta din tara a asociatului

Aveti dreptate. Varianta 3 nu o stiam, in rest m-am documentat despre variantele de mai sus care nu ii sunt foarte confortabile.

Multumesc.
horatiusasu a scris:

Sa retrageti declaratia sau sa il retrageti pe asociat?
Daca vreti sa retrageti declaratia ca sa o autentificati, solicitati sprijinul functionarului de la ghiseu. Nu e motiv de respingere a dosarului, ci eventual de amanare, dar trebuie sa mergeti cat mai repede la ORC.

Daca vreti sa retrageti asociatul, e alta poveste, dar cred ca prima varianta e cea corecta.

Exact acest lucru am incercat sa il fac, in ideea de a autentifica declaratia, insa doamnele de la ghiseu mi-au spus ca nu pot retrage din dosarul de infiintare al societatii un document.

Mi-au sugerat o audienta publica, dar din punctul ei de vedere fara succes.

In orice caz, voi merge maine din nou, poate voi gasi un functionar care sa ma ajute in acest sens.

Multumesc,
horatiusasu a scris:

Doresc sa retrag un document dintr-un dosar deja depus. Stiu ca pot inlocui documente la infiintare, daca sunt adaugari, pana la solutionare.

Din cate am inteles nu este posibil, in acelasi timp, daca dosarul nu se solutioneaza nu imi primesc nici documentatia inapoi. Mi se pare usor deplasat.

Nu exista varianta \"dosarul nu se solutioneaza\". Dosarul se solutioneaza, indiferent de rezolutia judecatorului delegat (admis/respins, chiar dupa amanari).

Pana la solutionare faceti pur si simplu o cerere prin care inlocuiti un document prin altul, solicitand in acest sens sprijinul functionarului de la ghiseu. Acesta e cazul cel mai simplu. Mai complicata este situatia in care anumite documente (de ex. cele referitoare la sediu sau la identitatea asociatilor), vor conduce si la alte modificari, in lant (act constitutiv, declaratiile deja depuse etc.).

Fata de variatatea solutiilor din practica, puteti sa oferiti amanunte, cu referire la documentul pe care doriti sa il schimbati/retrageti?

Este vorba despre declaratia asociatului strain conform careia nu are datorii fiscale pe teritoriul Romaniei. Declaratia a fost data in fata avocatului si mi se cere in forma autentica.

Vreau doar sa il retrag, ulterior sa il inlocuiesc.

horatiusasu a scris:

Nu reusesc sa inteleg intrebarea.
Doriti sa retrageti un document dintr-un dosar de infiintare SRL sau sa modificati anumite documente deja depuse...? Nu inteleg.

Buna ziua,

Doresc sa retrag un document dintr-un dosar deja depus. Stiu ca pot inlocui documente la infiintare, daca sunt adaugari, pana la solutionare.

Din cate am inteles nu este posibil, in acelasi timp, daca dosarul nu se solutioneaza nu imi primesc nici documentatia inapoi. Mi se pare usor deplasat.

Dvs v-ati confruntat cu o asemenea situatie> care ar fi solutia dvs.

Multumesc.

petre.enache a scris:

daca nu completati dosarul in mod cert acesta se va respinge iar taxele platite nu se mai pot recupera

Am inteles, nu se poate doar retragerea dosarului sau a unui document, este necesara completarea acestuia.

Dar dosarul respins presupun ca se va inapoia. O parte din documente pot fi refolosite la o noua depunere, corect?

Va multumesc.
Buna ziua,

As dori sa stiu care este procedura de retragere a unui dosar de infiintare SRL al carui termen de solutionare a fost amanat de la ONRC. Sau se poate retrage doar un document?

De asemenea taxele pe care le-am platit pot fi folosite daca voi depune dosarul complet in urmatoarele zile?

Mentionez ca nu doresc o completare a dosarului.

Multumesc anticipat.