avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate ionutpopescu888

Activitate ionutpopescu888

Si in instanta cum pot contesta? Ce probe ar trebui sa aduc in sustinerea cererii pe care o sa o fac?
Si nu se mai poate face renuntarea la dreptul de mostenire, si cu declaratia notariala sa ma prezint la cei care au emis acea hartie prin care sunt obligat sa platesc taxele, ca sa mi-o anuleze, sau macar ca pe viitor sa nu le mai platesc?
Problema e ca nimeni nu poate dovedi ca am lucrat terenul acela vreodata. In prezent e lasat in paragina de mai bine de 8 ani de zile. Nu am platit niciodata taxe pe el, deci cum ar putea cineva dovedi ca eu am acceptat tacit mostenirea? Si nici nu mai am nevoie de vreo mostenire, si implicit acel teren, intrucat m-am si mutat din localitatea respectiva de mai multi ani...
Am primit recent o cerere de plata a taxelor pe proprietate (un teren arabil) catre stat. Terenul respectiv, in acte, nu-mi apartine. Este al unei rude de-ale mele, al carei mostenitor legal sunt, alaturi de altii (adica nu sunt eu unicul mostenitor). Succesiunea respectiva nu a fost dezbatuta nici pana in ziua de azi, desi ruda respectiva a decedat acum vreo 12-13 ani. Eu am lucrat pentru doi ani acel teren, acum vreo 10 ani, insa nu am platit nicio taxa de proprietate pe el (cred ca nici nu se plateau pe atunci), dupa care m-am si mutat din acea localitate. Acum ce ar trebui sa fac, pentru a demonstra ca nu eu sunt proprietarul, si deci pentru a evita plata acelei sume de bani? Ar fi bine sa ma duc la notar si sa refuz mostenirea de la respectiva ruda, sau ma rog...partea care mi se cuvine? Sau e tardiv? Ce imi sugerati sa fac? Multumesc.