De 4 luni, sunt mandrul proprietar al unui credit pe 30 de ani pentru un apartament la etajul al 4-lea in Pitesti. Sunt locatar de multa vreme aici, deoarece parintii mei stau cateva etaje mai jos.
Astazi au fost niste ploi incredibile in zona noastra, drept pentru care, atunci cand am ajuns de la serviciu, am vazut ca toata scara blocului e plina de apa si vecinii in sedinta. S-a ajuns la concluzia ca EU trebuie sa repar luminatorul(calea de acces catre terasa) si si apoi sa fac lista EU, pe baza chitantelor si sa strang banii sau sa ma scada de la intretinere doar pentru simplu motiv ca usa mea este langa infamul luminator. #-o
Cand am ajuns in casa, dezastru... ditamai pata in bucatarie(lavabila sarita bine prin unele locuri), in sufragerie o pata langa lustra(posibil sa fi ajuns si in lustra, inca nu aprind becul) si tot in sufragerie o pata in coltul exterior stang al camerei. M-am intors la sedinta si le-am descris imaginea. Raspunsul lor a fost scurt "Pai, tre sa te apuci si sa faci... ce sa-ti fac. Cand a fost vorba cu fostii proprietari, n-au vrut sa dea bani. Te descurci."
Eu sunt noul proprietar, nu fostii si nu stiu de ce as fi eu in vre-un fel de afectat de deciziile care si le-au asumat fostii.
Din pacate nu posed suma necesara nici sa reabilitez terasa. Vecinii de etaj nu au probleme asa ca sunt cam singur la razboi.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac mai departe. Cateva idei am si eu:
1 - Am mai citit pe net ca o doamna a facut plangere la primarie si la ceva vreme, presedintele asociatiei a fost convocat si i s-a cerut sa rezolve problema intr-un timp scurt daca nu, amenda 3000 de lei.
2 - Actiune in judecata... Nu prea stiu ce costuri si timp implica.
3 - Fac un credit(daca mi-o mai acorda vre-o banca asa ceva), repar terasa in dreptul meu.... si apoi.. nu stiu de unde mai achit.
Va multumesc.
:((
Edit:
Apartamentul e achizitionat prin Prima Casa si platesc o extra asigurare. Poate este relevanta si aceasta informatie.