Buna ziua!Mama mea a luat un credit de nevoi personale in anul 2007 ,in valoare de 28000 lei fara sa garanteze cu vreun bun.Pana in anul 2010 a platit ratele la timp ,ulterior a avut mai multe probleme de sanatate si a fost in imposibilitate de a mai plati rata.In anul 2012 a mai platit la banca timp de cateva luni o suma mult mai mare decat rata.Intre timp ,dosarul era cand la o firma de recuperare cand la banca.
Acum 2 saptamani a primit somatie de la executor judecatoresc sa plateasca suma de 27000 lei plus cheltuieli de executare de 4200 lei,in total in jur de 31000.De asemenea i s-a infiintat poprirea pe salariu.A fost la executor si i s-a spus ca deja au trimis adresa la Primarie pentru a se afla daca detine vreun imobil in proprietate, urmand a se incepe procedurile de executare silita asupra acestuia.
Intrebarile mele ar fi:1. ii poate fi executat apartamentul ( a carui valoare este mult peste suma datorata)pentru un credit de nevoi personale avand in vedere ca are salariu si se poate opri din el lunar o treime pentru aceasta datorie? 2. ce putem face in instanta?credeti ca avem vreo sansa sa se dea vreo hotarare prin care sa ramana doar cu oprirea pe salariu?3.Am auzit ca s-ar fi dat vreo hotarare a Uniunii Europene prin care cei care se afla in executari silite asupra imobilelor sa aibe mai multe sanse de a se apara inainte de a i se lua casa propriu zis.Stie cineva mai multe detalii despre aceasta stire?Multumesc!