avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Activitate rycy

Activitate rycy

Bună ziua ! În ultimii 5 ani 4 am plătit eu impozitul pe casa având chitantele aferente plății. Nu am mers la un notar in termen de un an deoarece nu am știut acest lucru. Acum am cautat chitantele dar nu le mai găsesc. Se poate stabili la primărie cine a plătit impozitul ? Dacă rețin bine acolo m-au întrebat doar adresa si numele mamei. Tin să precizez că cartea mea de identitate e pe aceea adresă și sunt trecut în cartea funciară.

-editat citat integral-
Bună ziua ! Mama noastra a decedat acum 5 ani și fratele meu refuză sistematic să dezbatem succesiunea el locuind în apartamentul lăsat moștenire de mama noastra. Mentionez că fratele meu a locuit impreuna cu mama mea pana la decesul ei eu ajutandu-i lunar cu sume de bani.Eu locuiesc de mai mulți ani(15) in strainatate. Suntem doar doi frați iar apartamentul a fost(este) al mamei mele. Ce cota parte am eu din acest apartament și dacă pot să dezbat succesiunea doar pe partea care imi revine mie. Vă mulțumesc ! PS Cât m-ar costa succesiunea ținând cont că apartamentul are in jur de 70 de metrii pătrați.
@Geanina DRIAN

Bună dimineața ! Va multumesc pentru raspuns ! Socrul meu nu mai trăiește iar toate bunurile(casă,pământuri) au fost pe numele lui moștenite de la părinții lui care sunt decedați. Soacra mea care nu avea nici un drept acolo(fiind moștenirea socrului de la părinții lui) si-a făcut acte la primărie pentru toate bunurile pe numele ei iar acum le-a trecut pe numele doar unui copil. Ce poate face celălalt copil ? Cum poate obține partea ce i se cuvine de la tatăl lui ?
Bună ziua. Soacra mea a făcut acte la primărie trecând toată averea soțului ei pe numele ei eliminând cei doi copii ca ea să rămână singura moștenitoare. Se poate asa ceva ? Acum am aflat că a trecut la rândul ei toată mostenirea doar unui singur copil iar celălalt nu are nimic. Poate să facă asta ? Mentionez că din sursele mele stiu că a dat mită pentru a-și trece totul pe nume. Ce ar trebui să facă celălat copil care nu are nimic din moștenirea tatălui său ?