avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate ca soacra mea să se declare singura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate ca soacra mea să se declare singura moștenitoare a soțului ei, omițând cei doi copii pe care i-a avut în timpul căsniciei?

Bună ziua. Soacra mea a făcut acte la primărie trecând toată averea soțului ei pe numele ei eliminând cei doi copii ca ea să rămână singura moștenitoare. Se poate asa ceva ? Acum am aflat că a trecut la rândul ei toată mostenirea doar unui singur copil iar celălalt nu are nimic. Poate să facă asta ? Mentionez că din sursele mele stiu că a dat mită pentru a-și trece totul pe nume. Ce ar trebui să facă celălat copil care nu are nimic din moștenirea tatălui său ?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:09, 17 Iulie 2019
Buna seara,
Daca amiabil nu va intelegeti...fiul păgubit poate cere dezbaterea succesiuni in instanta.
Discutati cu un avocat.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rând, despre mostenire vorbim doar după ce moare cineva.
Daca toată lumea trăiește, fiecare poate face ce vrea cu bunurile sale.
Asta se aplică și părinților, care pot vinde fără să țină cont sau să îi întrebe pe copii. Care nu, nu au niciun drept asupra bunurilor părinților, câtă vreme aceștia trăiesc.
Și da, părinții pot vinde și copiiilor lor, tuturor sau numai unuia. După aceleași reguli: fără să țină cont de exitența sau părerea celorlalți copii.

Deci cine mai trăiește și cine nu în povestea Dvs.? Pentru că folosiți termenul de ”moștenire” în raport de toate personajele.
Cred ca sunteți într-o mare confuzie. Dacă toată lumea despre care vorbiți TRĂIEȘTE, nu poate fi vorba de vreo moștenire. Și niciodată nu se știe care va muri primul.

Poate soacra va muri înaintea soțului, și astfel socrul o va moșteni pe soacră.
@Geanina DRIAN

Bună dimineața ! Va multumesc pentru raspuns ! Socrul meu nu mai trăiește iar toate bunurile(casă,pământuri) au fost pe numele lui moștenite de la părinții lui care sunt decedați. Soacra mea care nu avea nici un drept acolo(fiind moștenirea socrului de la părinții lui) si-a făcut acte la primărie pentru toate bunurile pe numele ei iar acum le-a trecut pe numele doar unui copil. Ce poate face celălalt copil ? Cum poate obține partea ce i se cuvine de la tatăl lui ?
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Soacra dvs moștenește de la soțul decedat 25%, iar copii 75%. Dezbaterea succesiunii se face la Notar. Dvs nu v-ați prezentat la succesiune la Notar`? Îmi vine greu să cred că soacra a primit moștenire în procent de 100%, pentru că soțul supraviețuitor moștenește maxim 25% din averea soțului decedat.

Succesiunea nu se dezbate la PRIMĂRIE, deci nu avea cum să-și facă acte de moștenire la Primărie. Cu actele de la Primărie se merge la Notar, unde se prezintă toți moștenitorii.

Cu NOTARUL ați vorbit`? Poate nu stau chiar așa lucrurile`!!

Dacă nu vă puteți înțelege pe cale amiabilă în fața notarului, adresați-vă instanței de judecată, pentru dezbaterea succesiunii pe cale judecătorească.
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2019
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce ma sfatuiti? mamma mamma in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)
Mostenire IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea problema: Socrii mei (decedati) au avut impreuna doi copii , sotia mea si inca un baiat , care la varsta de ... (vezi toată discuția)
Succesiune si donatie Daniela Elisabeta Daniela Elisabeta locuiesc cu sotul si copiii in Italia de 4 ani. socrul meu a decedat in 31.12.2010. exista 3 frati mostenitori . unul este sotul meu. ceilalti 2 traiesc in ... (vezi toată discuția)