avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce ma sfatuiti?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce ma sfatuiti?

in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului din partea socrului ar trebui sa semnez ceva pt a nu fi data afara din casa?cum ma sfatuiti sa fac?de acceptat nu vreau sa accept nici un ban.daca accept va trebui sa plec din casa si eu nu imi permit sa cumpar nimic.
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 09:13, 24 Februarie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in primul rand, soacra mai traieste? mai sunt si alti frati in afara de cumnata si sotul dvs care sa vina la mostenirea socrilor? cumnata de cand a murit socrul a facut ceva dinc are s rezulte ca a acceptat tacit mostenirea? a platit un impozit, a luat ceva dincasa socrilor? e ff important sa ne dati astfel de amanunte daca vreti un sfat pertinent
acest răspuns util
trebuie sa mergeti la notar si sa dati declaratie de acceptare a succesiunii, pt. copilul dvs. care vine la succesiunea bunicului sau prin reprezentarea tatalui sau .
dvs. nu aveti vocatie succesorala la succesiunea socrului, ci doar la succesiunea sotului defunct .
daca copilul este minor se va desemna un curator care va accepta succesiunea in numele minorului, sub beneficiu de inventar .
va recomand sa mergeti neaparat la un notar din raza ultimului domiciliu al pers. decedate si vedeti ce anume demersuri tb. efectuate , pt a evita orice surpriza neplacuta pe viitor .
acest răspuns util
soacra mea traieste si a avut 3 copii.acum in viata mai sunt doar 2 copii,al treilea copil a decedat in noiembrie 2009 si care a fost sotul meu.eu sotul si copilul am locuit cu soacra si in momentul de fata eu si copilul locuim cu soacra.cumnata mea nu a participat la absolul nimic in casa si nici nu a luat nimic din casa.mentionez ca tot ce este in casa sunt facute de mine si sotul meu.apartamentul a fost renovat de noi,de la pereti pana la mobila.deci tot ce e in casa e facut de mine si sotul.doar ca acum vor sa dezbata mostenirea si imi e teama,pt ca eu nu vreau sa plec pt ca nu am unde.de aceea asvrea un sfat sa nu semnez ceva si sa-mi afecteze.
acest răspuns util
asa cum v-am sfatuit deja adresati-va unui notar .
cel mai probabil se va ajunge in instanta , intrucat banuiesc ca nu exista intelegere intre succesori .
va trebui sa probati cu inscrisuri renovarea imobilului .
acest răspuns util
Prima data se dezbate succesiunea, emitandu-se certificatul de calitate de mostenitor, prin care se specifica cine este mostenitor si ce cote-parti revin fiecarui mostenitor.
Apoi se pune problema partajarii efective a averii defunctului.
Incercati sa vorbiti cu ceilalti 2 frati ai sotului dvs si cu soacra dvs ca, din toata masa partajabila, ei sa renunte la casa in care locuiti in favoarea copilului dvs, avand in vedere faptul si ca veti avea grija de soacra tot timpul vietii ei.
In cazul in care casa in care locuiti era bun comun al soacrei si socrului dvs, numai 1/2 din ea apartine socrului si doar aceasta jumatate se partajeaza.
Cealalta jumatate este si ramane a soacrei, la care va veni tot copilul dvs la mostenire in momentul in care aceasta va muri.

Alte discuții în legătură

Se mai face succesiune dupa un decedat inregistrat fara bunuri la primarie? Florentina1982@@# Florentina1982@@# Soacra mea era pe numele primului sot care anul trecut am aflat ca ar fi decedat, traind cu socrul meu din1976 cu care are 2 copii, fata si baiat. Socrul nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa deces sot dragosel dragosel Buna ziua. Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu un raspuns la urmatoarea problema : Am o prietena buna, caruia i-a decedat sotul de 4 luni. Locuiau intr-o ... (vezi toată discuția)
Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)