avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se mai face succesiune dupa un decedat inregistrat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se mai face succesiune dupa un decedat inregistrat fara bunuri la primarie?

Soacra mea era pe numele primului sot care anul trecut am aflat ca ar fi decedat, traind cu socrul meu din1976 cu care are 2 copii, fata si baiat. Socrul nu are acte pe casa si pamant fiind pe numele bunicului decedat. Noi avand grija de ambii, cheltuielile prin spitale si de deces tot noi. Discutii au fost si cand traia soacra cu fata care vrea parte din casa, casa fiind din pamant si noi am renovat jumatate din ea. Cum sa procedam pt ca socrul este de acord sa faca acte pe numele baiatului meu minor, are 10 ani, fara ca, cumnata mea sa aiba dreptul.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 09:37, 21 Ianuarie 2017
Ce acte sa faca socrul daca nu are nici el acte? In primul rand trebuie sa faca succesiune dupa tatal lui si apoi poate instraina. Aveti insa in vedere ca mai are un copil care are drept la mostenire si poate ataca actul in instanta dupa decesul tatalui.
Facem succesiune dupa bunic, socrul devenind propietar dupa aceea trebuie sa fie si cumnata de fata ca am inteles ca are dreptul dupa mama care ar avea drepturi egale ca o sotie cu acte dupa atatia ani de locuit impreuna.
Bunicul din partea cui este, este tatal socrului sau al soacrei? Bunica mai traieste?

Drepturile la masa succesorala nu se impart functie de anii cat au locuit impreuna sotii.
Bunicul era din partea socrului. Decedata si bunica.
Este foarte indicat sa luati toate actele de stare civila si de proprietate ale bunicilor, unchilor si matusilor daca exista si sa va adresati unui notar ce are competenta teritoriala pentru imobilele si bunurile mobile ce compun masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fodoretelkaeva fodoretelkaeva Am o întrebare referitor la succesiunea după sotul decedat. 24 febr. 2012 soţul s-a spânzurat.Am fost căsătorită din martie2006 cu el.Trăieşte ... (vezi toată discuția)
Succesiune PopaGabriela PopaGabriela Buna ziua, Dupa decesul socrului (1983) nu s-a facut succesiunea. A ramas in viata soacra mea. Noi am locuit cu ei si inca locuim cu soacra. Ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii intre cumnate... georgya2681 georgya2681 Suntem in urmatoarea situatie:soacra mea locuieste in casa socrilor ei neavand nici un titlu de proprietate pe numele ei(cat au fost in viata socrii nu le-au ... (vezi toată discuția)