avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea mostenirii intre cumnate...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea mostenirii intre cumnate...

Suntem in urmatoarea situatie:soacra mea locuieste in casa socrilor ei neavand nici un titlu de proprietate pe numele ei(cat au fost in viata socrii nu le-au dat casa si pamantul cu acte),pe actele de proprietate sunt trecute numele socrului,respectiv al tatalui socrului soacrei mele,intre timp au decedat toti batranii(socrii soacrei)acestia la randul lor au avut 3 copii-un baiat care a decedat si nu are mostenitori,socrul meu care a decedat si el care are 3 copii,si o fata care este plecata in strainatate,in concluzie dupa decesul tuturor au ramas-fata socrilor soacrei mele,soacra mea si cei 3 copii,intrebarea mea este cum se va face impartirea pamantului si casei,si daca trebuie sa se deplaseze din strainatate ptr.mostenire sau pot face o procura prin notar unei rude!Din cauza ca nu s-a dezbatut aceasta mostenire soacra mea care a platit impozitele la casa si la partea de pamant din partea sotului nu-i mai poate lucra pamantul cei din asociatie (pamantul fiind in arenda)deoarece nu-si mai pot lua subventia ca sa i-l lucreze nefiind clara situatia proprietarilor!Va multumesc...:frantic:
Cel mai recent răspuns: georgya2681 , utilizator 09:18, 25 Iunie 2015
trebuie dezbatute succesiunile in ordinea lor, cumnata daca nu vrea sa vina in tara va trebui sa faca o procura speciala acolo la un noar in care sa scrie clar pe cine pentru ce imputerniceste, ar fi bine inainte sa intrebati aici notarul la care veti dezbate succesiunile daca trebuie sa fie ceva trecut in imputernicire expers.
Merge si prin procura.
Multumesc,daca mai am intrebari o sa vi le adresez
!
As mai dori sa va adresez inca o intrebare-ce trebuie sa precizeze in procura matusa,am vorbit cu dansa si ne-a spus ca nu ar dori jumatate din pamant ci doar o parte ,restul sa-i ramana soacrei ,iar din casa ar vrea sa o despagubeasca daca vine cineva sa locuiasca,se poate preciza in acea procura precum ca accepta mostenirea cu conditiile de mai sus puse de dansa!Si inca ceva as mai dori sa va intreb-daca o parte nu este de acord cu cerintele matusii,o poate da in judecata,soacra mea platind impozitele pe imobil si pamant,respectiv a avut grija si de batrani,suportand si cheltuielile de inmormantare si toate cele,iar aceasta persoana nu a mai venit de 20 de ani in casa parinteasca(moral ar fi fost sa renunte la mostenire),va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, testament elisabeta propszt elisabeta propszt Soacra a murit anul acesta in februarie. Socru a murit in 1993. In anul 1996 s-a facut titlurile de proprietate. Pentru ca nu s-a facut succesiunea, dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune meryemmmm meryemmmm v-as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea situatie referitoare la o succesiune: ce urmeaza a fi facuta zilele acestea; familia batranului decedat este compusa ... (vezi toată discuția)
Se mai face succesiune dupa un decedat inregistrat fara bunuri la primarie? Florentina1982@@# Florentina1982@@# Soacra mea era pe numele primului sot care anul trecut am aflat ca ar fi decedat, traind cu socrul meu din1976 cu care are 2 copii, fata si baiat. Socrul nu ... (vezi toată discuția)