avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Dupa decesul socrului (1983) nu s-a facut succesiunea. A ramas in viata soacra mea. Noi am locuit cu ei si inca locuim cu soacra. Ce drepturi are cumnatul meu, la decesul soacrei. Multumesc.
PS In acest timp noi am construit inca un corp de casa si am reconditionat cea veche. Toate actele sunt pe numele socrului si a soacrei.
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 11:32, 29 Iulie 2011
Cumnatul dv. vine in concurs cu dv. si copii la succesiunea soarcrei avind 1/2 din aceasta insa urmeaza ca la partaj sa se tina seama de contribuitia dv. si a sotului decedat la adaugirile si imbunatatirile imobilului succesoral
Daca sotul d-voastra si cumnatul sunt singurii succesorii ai bunurilor parintilor lor , acestia vor mosteni 1/2 fiecare.
Daca se pot proba imbunatatirile aduse imobilului se pot scoate din masa succesorala.
spuneti ca toate actele ,ptr modificari,imbunatatiri , adaugari la constructie , sant pe numele socrului si soacrei ,situatie care va dezavantajeaza la pretentii in despagubire sau scoatere din succesiune a valorilor - , incercati ACUM , cat este in viata soacra , intocmirea unei notificari , prin notariat , de acceptare si recunoastere a cumnatului si soacrei dtr. " ca ati executat lucrarile detaliate de dtr." succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)
Cazare la socri cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Eu cu sotul meu locuim la socra mea in apartament ( socrul meu a decedat in 2004) alaturi de cumnata mea, sora sotului meu).Amandoi avem ... (vezi toată discuția)