avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate renatelori

Activitate renatelori

Răspuns la discuția cumparator de rea credinta
Nu exista nici un raspuns la intrebarea mea? La ce fapte se incadreaza "vanzatorul" si "cumparatorul", in speta prezentata, si in ce ramura a dreptului: civil, sau penal?
Va multumesc anticipat, in cazul in care voi primi un raspuns.
Daca o persoana "a cumparat" un scuter de la sotul proprietarei, fara acordul acesteia, desi cumparatorul stia ca sotii nu se inteleg intre ei, fiind nepotul proprietarei, deci nu poate spune ca nu stia situatia, sau ca nu cunostea adevaratul proprietar, mai mult, proprietara l-a sunat de mai multe ori pe "comparator", care ii este nepot, si il intreaba unde este scuterul, pe care l-a luat din curtea ei, bineinteles, prin sotul ei, ulterior momentului "vanzarii", nepotul nu recunoaste ca l-a cumparat, mai mult, spune ca nu stie nimic de el, ca l-a dus la reparat, la indicatia sotului.
Intrebarea este : cum poate Politia sa ajunga la concluzia ca acest "comparator" este de buna credinta?
Un comparator de buna credinta nu are cunostinta ca vanzatorul nu este adevaratul proprietar, si nu minte dupa aceea proprietarul ca nu stie nimic de acel bun, daca ar fi fost de buna credinta ar fi recunoscut la oricine ca l-a cumparat, nu?
Cum altfel se mai poate demonstra reaua credinta?
Multumesc
As dori sa stiu exact daca impotriva unei incheieri judecatoresti cu privire la scutirea taxei judiciare de timbru se poate exercita vreo cale de atac, avand in vedere ca am facut si cerere de reexaminare la prima incheiere, dar mi s-a respins, desi, am cerut in cererea principala scutirea de la plata taxelor judiciare de timbru, invocand faptul ca nu am venit, si am trei copii de intretinut.
Am depus si declaratie, cum mi-a cerut instanta, si avedevrinta de la Administratia Financiara, si tot nu mi-a acceptat.
Mai vreau sa precizez ca in prima incheiere, prin care nu mi s-a admis scutirea, ci mi s-a dat sa platesc esalonat taxa de timbru, in trei parti- este vorba de o suma mare - 4500 lei, fiind un dosar de succesiune, instanta a facut mai multe greseli, scriindu-mi domiciliu gresit, o cu totul alta adresa, spunand ca am in proprietate un apartament, ceea ce este total neadevarat, bineinteles aceste motive le-am scris si in cererea de reexaminare, considerand ca sunt motive de nulitate a unei hotarari, dar nu m-a bagat nimeni in seama.
Chiar nu exista o alta cale de atac?