avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparator de rea credinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparator de rea credinta

Daca o persoana "a cumparat" un scuter de la sotul proprietarei, fara acordul acesteia, desi cumparatorul stia ca sotii nu se inteleg intre ei, fiind nepotul proprietarei, deci nu poate spune ca nu stia situatia, sau ca nu cunostea adevaratul proprietar, mai mult, proprietara l-a sunat de mai multe ori pe "comparator", care ii este nepot, si il intreaba unde este scuterul, pe care l-a luat din curtea ei, bineinteles, prin sotul ei, ulterior momentului "vanzarii", nepotul nu recunoaste ca l-a cumparat, mai mult, spune ca nu stie nimic de el, ca l-a dus la reparat, la indicatia sotului.
Intrebarea este : cum poate Politia sa ajunga la concluzia ca acest "comparator" este de buna credinta?
Un comparator de buna credinta nu are cunostinta ca vanzatorul nu este adevaratul proprietar, si nu minte dupa aceea proprietarul ca nu stie nimic de acel bun, daca ar fi fost de buna credinta ar fi recunoscut la oricine ca l-a cumparat, nu?
Cum altfel se mai poate demonstra reaua credinta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: renatelori , utilizator 10:51, 16 Septembrie 2014
Nu exista nici un raspuns la intrebarea mea? La ce fapte se incadreaza "vanzatorul" si "cumparatorul", in speta prezentata, si in ce ramura a dreptului: civil, sau penal?
Va multumesc anticipat, in cazul in care voi primi un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere constatare absoluta donigao donigao Buna seara, Ma confrunt cu o situatie putin ciudata.... Sotul meu, pe vremea cand era singur a cumparat un apartament, pe care ulterior l-a vandut. Bun. ... (vezi toată discuția)
Politisti corupti..nimic nou.. anny_overdoze anny_overdoze buna seara....fratele meu a cumparat un scuter second hand de la o cunostinta...insa acesta nu i a dat nimica la mana fratelui meu cum ca ar fii achitat suma ... (vezi toată discuția)
Scuter cuparat si stricat dupa 15 km lucian75 lucian75 buna ziua.am cumparat mai devreme un scuter de la o persoana fizica..am vazut ca mai trebuie sa bag ceva bani in el dar am fost de acord. Problema este ca ... (vezi toată discuția)