buna ziua.am cumparat mai devreme un scuter de la o persoana fizica..am vazut ca mai trebuie sa bag ceva bani in el dar am fost de acord.
Problema este ca dupa numai 15 km s-a rupt cureaua de transmisie..in prima faza nu am stiut ce s-a intamplat si l-am sunat pe vanzator..el ca nu are nici o vina,stiti povestea,eu am gasit 2 buc din curea care se vad ca erau 'coapte'.
O curea nu costa mult dar am inceput sa am indoieli asupra bunei credinti a vanzatorului..
Am facut act vanzare cumparare de mana pana venea in oras sa facem actele dar acum ma gandesc sa-mi recuperez banii..
Daca il dau in judecata voi avea castig de cauza?se poate considera ca un produs cu defect ascuns?
Pentru ca sa obtineti desfiintarea vanzarii, trebuie ca viciul scuterului cumparat sa fi fost de catre vanzator ascuns cu viclenie, adica acesta sa cunoasca defectul si sa il ascunda cu viclenie.
De ex., la un motor uzat, vanzatorul, cu rea credinta si cu viclenie, foloseste un ulei mult mai gros decat cel prevazut de constructor, tocmai in ideea de a se acoperii orice bataie a motorului.
In situatia dvs, probabil ca vanzatorul a stiut ca respectiva curea de trasmisie este uzata, dar acest lucru nu este ascuns cu viclenie, acesta nu a operat modificari pentru a ascunde fata de dvs uzura curelei.
In plus, cureaua de transmisie la un scuter este un consumabil.
Este ca si cand cumparatorul unui autoturism se plange ca placutele de frana sunt uzate.
Va sfatuiesc sa montati o alta curea si sa va bucurati de scuter.
Av. Mihai Vaduva
am fost suparat..desi este intr-o stare estetica nu prea buna si mai trebuia schimbat si setul am acceptat pt ca mi-a placut modelul..
Pana la urma tot raul e spre bine pt ca am dat peste un mecanic care imi schimba cureaua si tot el mi-a dat ideea sa-i pun un set mai mare de 80 cc.un alt avantaj este ca m-a dus la cineva de la care am cumparat setul cu segmenti la numai 100 RON fata de altcineva care imi ceruse aproape 200 RON.
Acum s-a apucat sa-mi schimbe si setul,in 2 ore cred ca e gata.