avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaCorina

Activitate AlinaCorina

Bună ziua,

Care sunt pașii pentru înscrierea în cartea funciară a dreptului de servitute pentru reţelele de utilităţi?
Mulțumesc.
Firma la care lucrez achitioneaza materie prima din diverse tari (Germania, Ungaria, India, China etc), materie prima care in general vine in cutii de carton sau pe paleti din lemn.
Paletii de lemn sunt fie refolositi in sensul ca se folosesc pentru a trimite marfa catre clientii firmei, fie se dau catre angajatii firmei pentru valorificare energetica.
Vanzarea de deseu lemn este o practica in acord cu legislatia in vigoare privind Fondul pentru Mediu? Daca da, ce documente ar trebui intocmite?
Daca paletii de lemn se refolosesc pentru ambalarea marfii, mai trebuie declarat deseu lemn la Fondul de Mediu?

Multumesc.
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca un imobil adjudecat poate fi inscris in Cartea Funciara fara plata impozitului? Este obligatia adjudecatarului de a achita impozitul pentru dobandirea dreptului de proprietate asupra imobilului adjudecat? Multumesc.
Răspuns la discuția Indemnizatie prizonierat in URSS
Va multumesc.
Buna ziua,

Mama mea a primit azi urmatoarea decizie:

"Admite cererea doamnei .... si stabileste calitatea de titular al drepturilor prevazute de art. 5 alin. 5 alin. 7 din D-L nr. 118/1990, Republicat in 10.12.2020, pentru perioada 23.08.1944 - 27.11.1946 si beneficiaza de o indemnizatie lunara de 700 lei pentru fiecare an de prizonierat in URSS, in cuantum de 50% din indemnizatia parintelui, precum si de celelalte drepturi prevazute de ligislatia in vigoare;
Plata se va face de catre Casa Judeteaba de Pensii Timis, incepand cu data de 01.01.2021."

Mamei mele nu ii este foarte clar ce suma de bani va primi lunar. De asemenea pentru ce perioada de timp va primi aceasta suma?

Multumesc frumos.

Am intrebat inca o data pentru ai putea arata doamnei raspunsurile si sa inteleaga ca nu va putea primi o pensie mai mare.
Multumesc mult pentru ajutor!
Buna,

Va rog daca ma puteti ajuta...
Am o vecina care sustine ca ar trebui sa primeasca mai multi bani la pensie... astfel ca:

Va transcriu cateva date de pe Decizia ce a primit-o anul trecut in iunie 2020:

B. Pensie de asigurari sociale: 450 lei
Data inscrierii initiale la pensie: 25.02.2005 / Data inscrierii la pensie limita de varsta: 04.06.2015
F. Stagiu total de cotizare realizat: 22 ani 10 luni 1 zile
G. Puncte realizate:
1. Numar total puncte realizate: 8.69723
2. Punctajul mediu anual: 0.35526 Indice de corectie:1.07
- din care: aferent indicelui de corectie: 0.02024

Luna si anul nasterii: 05.1955

Conform ultimului cupon de pensie a primit:
Pensie: 513 lei
Ind. sociala: 287 lei.
Total: 800 lei.
Va rog sa imi spuneti daca ar trebui sa primeasca mai multi bani conform datelor precizate mai sus.
Din pacate nu stiu cum se calculeaza pensia si nu stiu cum sa ii explic.
Multumesc.

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce autorizatii si avize sunt necesare pentru codurile Caen 2562 si 3320?