avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil adjudecat - Impozit pe transfer de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil adjudecat - Impozit pe transfer de proprietate

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca un imobil adjudecat poate fi inscris in Cartea Funciara fara plata impozitului? Este obligatia adjudecatarului de a achita impozitul pentru dobandirea dreptului de proprietate asupra imobilului adjudecat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:19, 14 Iunie 2022
impozitul ( daca e vb de o tranzactie
ce depaseste 450mii de lei) trebuie achitat de vanzator, nu de cumparator.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere intabulare ocpi dtztz dtztz Buna ziua. Am luat un apartament executat silit si am primit Act de adjudecare. Acesta prevede conform [b]art. 516, pct. 8 Cod Pr. Civila[/b], Actul de ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament cumparat la licitatie - cine plateste taxa? ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Am cumparat acum cateva luni un apartament la o licitatie organizata de ANAF. Nu il pot intabula la OCPI pentru ca zic ei:[b] eu, cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Apartament executat - plata impozit la intabulare dtztz dtztz Buna seara. Am dobandit un apartament la licitatie. In Actul de Adjudecare la un paragraf scrie \\" Prezentul act constituie [b]act de proprietate pt ... (vezi toată discuția)