avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare apartament cumparat la licitatie - cine ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare apartament cumparat la licitatie - cine plateste taxa?

Buna ziua

Am cumparat acum cateva luni un apartament la o licitatie organizata de ANAF. Nu il pot intabula la OCPI pentru ca zic ei: eu, cumparatorul trebuie sa platesc taxa pe transferul dreptului de proprietate
Cum pot castiga in instanta un proces cu OCPI-ul si sa imi intabulez apartamentul deoarece in codul fiscal scrie clar ca vanzatorul trebuie sa plateasca taxa pe transferul dreptului de proprietate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 00:10, 17 Aprilie 2014
Din pacate nu aveti cum sa-l obligati, iar interesul este al dv. pentru a intabula. Chiar daca veti obtine o hotarare judecatoreasca de obligare la plata , si nu o va executa , tot nu rezolvati problema.
ANAF este o institutie de stat.Nu se supune acelorasi legi ca persoanele fizice.Ma indoiesc ca ANAF va plati taxele pentru cadastru si intabulare.
Are rost sau nu sa ma judec?
Sunt sanse sa ma intabulez fara sa platesc alti bani?
Nu cred ca aveti sanse de castig.
Mai bine mergeti mai departe singur.
am avut aceeas problema,dar in urma unei licitatii de la banca. Am castigat procesul in instanta .

Alte discuții în legătură

Respingere intabulare ocpi dtztz dtztz Buna ziua. Am luat un apartament executat silit si am primit Act de adjudecare. Acesta prevede conform [b]art. 516, pct. 8 Cod Pr. Civila[/b], Actul de ... (vezi toată discuția)
Apartament executat - plata impozit la intabulare dtztz dtztz Buna seara. Am dobandit un apartament la licitatie. In Actul de Adjudecare la un paragraf scrie \\" Prezentul act constituie [b]act de proprietate pt ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva incheierii de carte funciara Luisa Mitroi legalista.ro Luisa Mitroi legalista.ro Dragi colegi, va supun atentie urmatoarea speta pentru a o dezbare: In septembrie 2012 am formulat o plangere impotriva incheierii de carte funciara ... (vezi toată discuția)