Va multumesc pentru lamuriri. Aveti dreptate, contractul de drepturi de autor se poate modifica doar cu acordul partilor prin act aditional insa aici este vorba de rezilierea sau mai corect spus incetarea contratului. Citind inca o data contractul am descoperit o clauza care spune ca ." Prezentul contact inceteaza astfel
-a. expirarea duratei concesiunii ( nu este cazul)
-b. DENUNTARE UNILATERALA ASTFEL ; BENEFICIARUL SE OBLIGA SA INSTIINTEZE AUTORUL CU MINIM 7 ZILE INAINTEA DATEI DE INCETARE A CONTRACTULUI. iNSTIINTAREA SE VA FACE CU INMANAREA INSCRISULUI DIRECT SAU PRIN EMAIL"
Asta de fapt este problema mea . Moral stiu ca nu este dar cat este de legal sa-mi taie veniturile in contextul in care sunt insarcinata????? In codul muncii si in constitutie se spune clar ca orice roman are dreptul la munca fara a fi discriminat, mai mult legea spune ca protejeaza mamele etc....Va multumesc
Buna ziua,
Am 35 de ani si sunt insarcinta in 15 saptamani. Am o mare problema cu angajatorul meu si sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Lucrez in televiziune, ca reporter tv pe sectia eveniment. Este o meserie care implica multe riscuri si multe ore lucrate in plus chiar daca in contractul nostru de munca sunt stipulate doar 8 ore. Nu asta ar fi insa problema mea. Mi-am instiintat angajatorul ca sunt insarcinata, inca din saptamana a opta, asa cum prevede legea. Nu s-a sinchisit sa transmita informatia mai departe, nici nu mi-i s-a schimbat programul sau conditiile de munca. Conform sfatului medicului ginecolog si al celui de familie, sunt indreptatita sa intru in concediu de risc maternal. Mentionez ca fac naveta zilnic, locuiesc la 25 de kilometri de Brasov si trebuie sa schimb trei masini sa ajung la munca, trei sa revin acasa. Este un chin pentru mine. Pe langa asta am dubla hernie de disc , sunt tahicardica si am probleme cu tensiunea oscilanta si un istoric de sarcini pierdute si oprite in evolutie. Sefii mei cand au aflat ca intru in concediu de risc maternal mi-au spus ca imi taie drepturile de autor, desi mi-am arata disponibilitatea sa continui redactarea unor materiale de acasa. Mentionez ca sunt platita cu salariul minim pe economie pe cartea de munca , restul i incasez pe drepturi de autor pentru care platesc impozit .Mai mult, de fiecare data cand s-a marit CIM-ul , fara cunostinta sau vrerea mea , contabila mi-a taiat din drepturile de autor desi orice modificare adusa contractului se poate face DOAR CU ACORDUL PARTILOR! Ce sa fac in acest sens??? Se pare ca legea este facuta doar pentru unii, pentru noi ceilalti care am muncit ani de zile , am fost fideli angajatorului si am facut nenumarate sacrificii , nu am cauzat probleme, nu am lipsit nemotivat etc....pentru noi nu exista lege????? Pot sefii mei sa-mi taie veniturile dupa cum vor ei sau sunt protejata de vreun drept ? Va multumesc :((