avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate mihaigrecu

Activitate mihaigrecu

Nu prea inteleg ce ziceti...
Faptul ca clauza respectiva are atat "acorda" cat si "nu acroda" nu are nici o consecinta, ea ramanand in picioare (ca si cum ar fi doar acorda)?
Eu trebuie sa astept sfarsitul perioadei de exclusivitate ca sa pot vinde direct imobilul (fara riscuri)?
Poate nu am formulat bine intrebarea dar :

Daca eu vand casa in perioada respectiva, unui client gasit de mine (si fara sa dau comision agentiei), agentia imobiliara ar putea sa ma dea in judecata pretinzand comisionul si sa aibe sanse de castig (avand in vedere clauza neclar formulata) ?.
Buna ziua,

Am semant zilele trecute un contract de comision,cu clauza de exclusiviate, cu un agent imobiliar.

Recitind acum contractul, observ ca clauza de exclusivitate nu este bine definita:

Art 9. Pentru urgentarea cumpararii imobilului in conditiile sus-mentionate, Beneficiarul acorda / nu acorda prestatorului exclusivitate, acesta din urma realizand in perioada 28/08/2014 - 28/11/2014 pe cheltuiala sa, o publicitate speciala si sistematica.

din ce am citit, am aflat ca daca in gasesc singur client in perioada respectiva ar trebui sa platesc comision, insa avand in vedere ca sunt specificate ambele variate ("acorda" cat si " nu acorda"), mai este valabila clauza de exclusivitate ?

Multumesc,
Mihai