avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate GabiM26

Activitate GabiM26

Faptele:
Persoana VG decedeaza in anul 1999, insa nici pana in ziua de azi mostenitorii defunctului nu au iesit din succesiune, in schimb impozitele sunt platite la zi.
In anul 2014 un vecin intabuleaza doua terenuri care apartin defunctului VG, iar in ianuarie 2015 vecinul cumpara aceste terenuri de la defunctul VG. Este clar ca acest contract de vanzare-cumparare incalca normele legale, GV fiind decedat din 1999, insa vreau sa stiu concret care sunt infractiunile comise de notarul public cat si de vecinul respectiv?
Unde pot sa contest un raport al Inspectiei Judiciare si in baza carei legi?
Revin. Conform Legii 554/2004, art. 7, alin 1: Articolul 7: Procedura prealabila
(1)Inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie sa solicite autoritatii publice emitente sau autoritatii ierarhic superioare, daca aceasta exista, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, in tot sau in parte, a acestuia.
E bine daca fac contestatie la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala din cadrul Ministerului Muncii?
Tatal meu a obtinut o decizie favorabila in instanta bazata pe articolul 11 Decret-Lege nr. 118/1990 care spune: "persoanele care fac dovada, prin hotarare judecatoreasca, ca nu au putut sa-si exercite profesia sau, dipa caz, ocupatia pe perioada in care au fost persecutate sau urmarite din motive politice beneficiaza de vechime in munca pe perioada in care s-a aflat in atare situatie". Agentia Judeteana de Plati si Inspectie sociala a stabilit ca "drepturile se acorda incepand cu data de 01.09.2014", insa noi nu suntem de acord si dorim ca drepturile sa se acorde incepand cu data la care a fost introdusa actiunea in instanta. Mentionez ca procesul a durat 2 ani, timp in care dosarul s-a plimbat intre judecatorie si tribunal pana cand Curtea de Apel a decis ca dosarul sa se judece la Tribunal. In decizie scrie ca pot sa contest in termen de 30 de zile de la comunicare, potrivit Legii nr. 554/2004 insa nu imi dau seama unde sa contest: 1. la Ministerul Muncii ca superior ierarhic sau 2. la Tribunal sectia contencios-administrativ?
Cine a castigat acest proces: reclamantul sau recurentul?
"Tip solutie: Recurs (alte soluţii)
Solutia pe scurt: În rejudecare, după admiterea recursului prin decizia civilă nr. xxxx pronunţată de Tribunalul X, respinge acţiunea ca fiind nefondată. Irevocabilă."

Povestea pe scurt. Am avut castig de cauza la judecatorie, apoi paratul a depus recurs la tribunal. In prima faza recursul a fost admis apoi s-a dispus rejudecarea tot la tribunal. S-au cerut noi probe inclusiv o expertiza. Recurentul parat a refuzat sa plateasca onorariul pentru aceasta expertiza si tribunalul a dat hotararea citata mai sus. Deci cine a castigat eu sau cel care a depus recursul? Care actiune e respinsa a mea sau recursul lui?