avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate catalinghitescu

Activitate catalinghitescu

Buna ziua,
Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Dupa o buna perioada de timp de la preluarea mandatului,in urma solicitarii unor documente-gen contract de prestari servicii,acte aditionale,etc incheiate intre asociatie si firma care asigura mentenanta ascensoarelor am constatat urmatoarele:
1.contractul a fost deschis in anul 2005 cu tariful de 90ron/luna/ascensor,semnat de fosta presedinta care in 2009 decedeaza
2. in anul 2010,fosta casiera pune stampila(fara a fi imputernicita de comitet) pe o ”Notificare de intentie de modificare a tarifului”(am citat numele documentului) care prevedea un tarif de 200ron/luna/ascensor.
3.acesti bani s-au platit pana la intrarea in posesia tuturor acestor documente,adica octombrie 2013.
4.am sistat platile catre firma furnizoare de aceste servicii nu inainte de a-i aduce la cunostinta faptul ca acel document stampilat de casiera in 2010 nu are valoare de act aditional si i-am pus in vedere ca va trebui sa semnam un AA in care va presta gratuit pentru diferenta incasata nejustificat pana la acoperirea acestei sume.
Intrebare:
Daca este legal cum am procedat,tinand cont de faptul ca:
-in perioada 2009-2012 asociatia practic nu a avut organe de conducere,cei indreptatiti nu au facut-o(comitet,cenzori,) desi au fost remunerati lunar
-eu ca presedinte ales in mai 2012 am intrat in posesia documentelor respective in oct 2013
-casiera nu avea imputernicire din partea comitetului,cenzorilor,contabilei,etc pentru a semna modificari de tarife,in schimb facea plati catre furnizori si orice plata de reparatii ce era nevoie fara nicio alta aprobare.Mai mult in prezent asociatia se afla in proces cu aceasta dna si pentru un prejuduciu financiar adus in aceeasi perioada.

In masura in care m-am facut inteleasa va rog frumos ajutati-ma cu un punct de vedere legal.

Multumesc,
Ghitescu C