avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitatea unui contract de prestari servicii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitatea unui contract de prestari servicii prin acord tacit

Buna ziua,
Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Dupa o buna perioada de timp de la preluarea mandatului,in urma solicitarii unor documente-gen contract de prestari servicii,acte aditionale,etc incheiate intre asociatie si firma care asigura mentenanta ascensoarelor am constatat urmatoarele:
1.contractul a fost deschis in anul 2005 cu tariful de 90ron/luna/ascensor,semnat de fosta presedinta care in 2009 decedeaza
2. in anul 2010,fosta casiera pune stampila(fara a fi imputernicita de comitet) pe o ”Notificare de intentie de modificare a tarifului”(am citat numele documentului) care prevedea un tarif de 200ron/luna/ascensor.
3.acesti bani s-au platit pana la intrarea in posesia tuturor acestor documente,adica octombrie 2013.
4.am sistat platile catre firma furnizoare de aceste servicii nu inainte de a-i aduce la cunostinta faptul ca acel document stampilat de casiera in 2010 nu are valoare de act aditional si i-am pus in vedere ca va trebui sa semnam un AA in care va presta gratuit pentru diferenta incasata nejustificat pana la acoperirea acestei sume.
Intrebare:
Daca este legal cum am procedat,tinand cont de faptul ca:
-in perioada 2009-2012 asociatia practic nu a avut organe de conducere,cei indreptatiti nu au facut-o(comitet,cenzori,) desi au fost remunerati lunar
-eu ca presedinte ales in mai 2012 am intrat in posesia documentelor respective in oct 2013
-casiera nu avea imputernicire din partea comitetului,cenzorilor,contabilei,etc pentru a semna modificari de tarife,in schimb facea plati catre furnizori si orice plata de reparatii ce era nevoie fara nicio alta aprobare.Mai mult in prezent asociatia se afla in proces cu aceasta dna si pentru un prejuduciu financiar adus in aceeasi perioada.

In masura in care m-am facut inteleasa va rog frumos ajutati-ma cu un punct de vedere legal.

Multumesc,
Ghitescu C

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:25, 4 August 2014
Va confruntati cu o situatie delicata ,generata de neimplicarea factorilor responsabili anterior preluarii mandatului de catre dv
1-Documentul existent- care contine stampila pusa la dispozitie de catre casier,decatre cineeste asumat prin semnatura din partea asociatiei de propretari ?
2-Aveti dovada cand ati intrat in posesia documentelor asociatiei de propretari ?i
3- Inscrisul denumit ”Notificare de intentie de modificare a tarifului”,neinsotit de act aditional asumat prin semnatura de catre reprezentant legal al asociatiei de proprietari, nu poate fi aprecat document legal in baza caruia sa se realizat plata majorata servicii prestate de catre firma care asigura mentenanta ascensoarelor
Responsabili pentru achitarea sumelor majorate sunt in aceiasi masura presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari in functie anterior preluarii mandatului de catre dv
@catalinghitescu
-in perioada 2009-2012 asociatia practic nu a avut organe de conducere,cei indreptatiti nu au facut-o(comitet,cenzori,) desi au fost remunerati lunar
Asta ati spus in mesajul dv.
Si atunci, de ce o invinovatiti pe administratora, care avea si stampila asociatiei, ca a semnat un act aditional la un contract deja existent.
Daca ea nu semna acest act aditional, atunci nu se presta service-ul si nu ati fi avut ascensor, pentru ca un ascensor caruia nu i se face service, se inchide.

Dv. veniti acum si vreti sa pedepsiti persoana care practic s-a ocupat singura ca asociatia sa functioneze.
Una e teoria si alta-i practica.
Sunt multe asociatii in aceasta situatie.
Femeia aceea nu a furat, nu a facut infractiuni, doar ca a tinut in spate asociatia. Si dv. vreti sa o puneti sa munceasca pe gratis .... Bravos! Asta e ca "facerea de bine"...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie asociatie de proprietari roxana moldovan roxana moldovan Am fost numita Presedinte al unei Asociatii de Proprietari si am gasit urmatoarea situatie: - nu exista de multi ani un Presedinte al Asociatiei, de ... (vezi toată discuția)
Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)