avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt valabile hotărârile Adunării Generale a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt valabile hotărârile Adunării Generale a asociaţiei de proprietari în lipsa unui C.E. care a demisionat în bloc (înainte de apariţia legii 196/2018) şi altul nu s-a ales încă nici după 2 ani?

Cu funcţionare îngreunată, desigur, însă există cazuri concrete ca acesta: asociaţia nu mai are C.E. din 2017 în urma demisiei în bloc a acestuia, altul nemaiputând fi ales în ciuda mai multor convocări de A.G.E. având primul punct pe ordinea de zi cel referitor la alegerea unui nou C.E. şi preşedinte. Toate şedinţele au fost convocate de grupuri de iniţiativă de minim 20% dintre membrii asociaţiei.
De fiecare dată nu s-a găsit nimeni să dorească să preia funcţia de membru în C.E., nemaifiind deci posibilă nici alegerea unui preşedinte.
Totuşi, pe lângă acest punct important dezbătut de fiecare dată dar fără rezultat pozitiv, A.G. au luat şi hotărâri diverse privind prelungirea contractelor serviciilor (administrare, cenzorat, curăţenie) sau pentru luarea unor măsuri care au fost executate de către administrator (companie specializată). De altfel şi cenzorul (tot companie specializată), şi administratorul şi-au îndeplinit mai mult sau mai puţin bine sarcinile din contract (există puţine contestataţii, doar din partea a 3 cele 20 de apartamente, mai mult sau mai puţin justificate) încât ultima A.G.O. a aprobat prelungirea contractelor, ba chiar şi majorarea tarifului cerută de administrator.
Şi totuşi, neavând încă un C.E. (lumea nu se înghesuie să preia aceste atribuţii mai ales după ce noua lege 196 "sudează" pe post în C.E. pe oricine nu găseşte înlocuitor), unii proprietari profită "şmechereşte" de faptul că nu a avut cine semna actul adiţional din partea asociaţiei şi contestă suma de circa 2,5 lei lunar cu care i s-a majorat contribuţia la serviciile de administrare, majorare acceptată de A.G.O.
Ar fi deci două întrebări:
1) Administratorul poate trece în liste majorarea doar pe baza hotărârii A.G.O. dar în lipsa actului adiţional semnat şi de un reprezentant al asociaţiei (fiindcă nu există preşedinte şi nici înlocuitor)?
2) A.G. poate desemna/mandata un simplu membru al asociaţiei să semneze în numele asociaţiei actul adiţional de majorare, lucru care să îndeplinească şi d.p.d.v. al formalităţii hotărârea luată?
Mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:54, 23 August 2019
Conform disp L nrv 196/2018 reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Tot conform disp in vigoare este obligatoriu ca asociatia de proprietari sa detina echipa manageriala presedinte,comitet executiv,cenzor,administartor
Pentru solutionare analizati responsabil factorii care determina refuzul preluarii functiei de membru al comitetului executiv si de presedinte de asociatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înlocuire cenzor cornel1592 cornel1592 Comitetul Executiv a înlocuit cenzorul. Noul cenzor locuiește în concubinaj în același apartament cu un membru din cadrul comitetului. ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv ... Vali P. Vali P. In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv care tocmai a fost ales acum 2 luni? Daca de exemplu si-ar fi dat demisia sau ar fi fost ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna ziua! Din câte știu, un președinte de asociatie de proprietari care și-a prezentat demisia în fata comitetului devine președinte demisionar cu ... (vezi toată discuția)