avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In ce conditii poate fi inlocuit un membru al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv ...

In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv care tocmai a fost ales acum 2 luni? Daca de exemplu si-ar fi dat demisia sau ar fi fost schimbat din alte motive, nu ar fi trebuit intrunita AG a proprietarilor ca sa se propuna si voteze un nou membru Cex? Cine are autoritate sa inlocuiasca un membru si ce pasi treubie urmati?
Am citit in legea 196, art. 55 ca:
(7) În cazul schimbării sau demisiei unui membru al comitetului executiv al asociaţiei de proprietari, acesta este obligat să transmită, în termen de 5 zile de la încetarea mandatului său, celorlalţi membri ai comitetului executiv, în baza unui proces-verbal de predare-primire vizat de preşedintele asociaţiei de proprietari şi de către cenzor/comisia de cenzori, toate documentele şi bunurile asociaţiei pe care le-a avut în administrare sau în folosinţă.
(8) În cazul demisiei unui membru al comitetului executiv al asociaţiei de proprietari, membrul demisionar îşi exercită toate atribuţiile şi răspunderile până la data alegerii unui nou membru al comitetului executiv în locul acestuia.
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
Vali P., utilizator
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 04:08, 20 Decembrie 2023
Legea 196/2018
art. 53
Adunarea generală a proprietarilor membri ai asociației de proprietari are următoarele atribuții:
a) alege și revocă din funcție președintele, ceilalți membri ai comitetului executiv și cenzorul/comisia de cenzori;
....

In speta, trebuie convocata A.G.
Legea 169 are o chichita care trebuie lamurita prin modificare art. 55 alin. 8.
Nu poti obliga un demisionar sa ramana in funcie pe termen nelimitat pana cand este convocata Ad. Generala ptr. numirea altui membru al Com. executiv. Asta este o prostie scapata in Legea 169 din 2018
Nimeni nu poate invoca necunoașterea legi în apărarea sa. Aplicând acest principiu, însemnă că demisionarul și-a asumat toate consecințe la alegerea sa, inclusiv cele ce decurg din textul art. 55 alin. 8 din legea nr. 196/2018.

gigiz a scris:

Legea 169 are o chichita care trebuie lamurita prin modificare art. 55 alin. 8.
Nu poti obliga un demisionar sa ramana in funcie pe termen nelimitat pana cand este convocata Ad. Generala ptr. numirea altui membru al Com. executiv. Asta este o prostie scapata in Legea 169 din 2018

Noi nu am aflat care e motivul pentru care in mai putin de 2 luni ,1 membru Cex a disparut si una din mahalagioaicele de serviciu de pe scara l-a inlocuit .Pur si simplu numele lui nu mai apare pe lista Cex de la avizier si apare aia cu gura mare.Membrul Cex dat disparut era printre foarte putinii care nu erau de acord cu tacticile presedintelui,administratorului si cenzorului, toti prieteni de familie care taie si spanzura in asociatie .Nu stim daca a renuntat de buna voie sau a avut vreun conflict cu ceilalti, chiar nu stim.Il vedem foarte rar si nimeni n-are numarul lui de telefon ca sa il intrebam .Clar ca trebuia facuta adunare AGA ca ne-am interesat la primarie la serviciul asociatii .Problema e ca majoritatea din asociatie nu se implica pentru ca majoritatea apartamentelor sunt inchiriate iar cei care locuiesc in bloc sunt fie indiferenti fie aserviti conducerii .Ce ar fi de facut in cazul asta ?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2023
Vali P., utilizator
@robert1958

Aveti dreptate - de aceea ziceam ca trebuie modificata Legea 169 Art. 8.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie comitet executiv carmen.e.ciobanu carmen.e.ciobanu Buna seara! Cum se procedeaza in cazul in care doresc sa demisionez din calitatea de membru in Comitetul Executiv insa nimeni nu doreste sa ocupe aceasta ... (vezi toată discuția)
Demisie membru de comitet din asociatia de proprietari florina mardare florina mardare unde trebuie sa merg sa ajung in instanta de judecata sa pot demisiona din comitetul asociatiei de proprietari ? imi trebuie avocat ? (vezi toată discuția)
Buna ziua, dorim sa revocam din functie un membru cex (limbaj ... pufi pufi Buna ziua, Dorim sa revocam din functie un membru CEX (limbaj si comportament neadecvat cu locatarii) si sa inlocuim cu altul , care sunt conditiile pentru ... (vezi toată discuția)