avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DEMISIE MEMBRU DE COMITET DIN ASOCIATIA DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DEMISIE MEMBRU DE COMITET DIN ASOCIATIA DE PROPRIETARI

unde trebuie sa merg sa ajung in instanta de judecata sa pot demisiona din comitetul asociatiei de proprietari ? imi trebuie avocat ?
Cel mai recent răspuns: florina mardare , utilizator 14:35, 11 Mai 2019

Nu trebuie sa ajungeti nicaieri. Demisia este un act unilateral de vointa a unei persoane de a inceta, in cazul unui angajat, a raporturilor de munca sau cum este in cazul dvs., de a inceta sa mai activati intr-o functie.
Ce este interesant de stiut:
- intotdeauna, demisia se face in scris (cu inregistrarea acestui document la registratura unitatii respective);
- in cazul salariatilor, trebuie respectate conditiile impuse prin raporturile de munca;
- foarte important: demisia nu se aproba si nu se motiveaza; rolul acesteea este de a informa incetarea raporturilor de munca sau a activitatii prestate;

In cazul dvs., notificati presedintele com. executiv intentia de a nu mai face parte dintre membrii com. executiv. Probabil ca trebuie sa le dati un timp (de obicei 1 luna) pentru ca in acest caz trebuie convocata AG a membrilor si commpletat nr. membrilor; daca aveti luate documente, materiale, etc. aceste vor trebui predate;
Succes!
Multumesc pentru ajutor, o zi buna.
Eu stiu ca s-a modificat legea 196/2018 in septembrie 2018 in care scrie ca eram obligata sa gasesc un alt membru sa ma inlocuiasca sau sa ajung in instanta de judecata de la care primeam acceptul iesirii din comitet. Sper sa nu trebuiasca sa ajung in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati inteles gresit.
Procedura corecta este ce-a descrisa mai sus.
Cum sa gasiti dvs. un inlocuitor? Un inlocuitor se poate alege doar de catre AG, dintre membrii sai, unul/unii care candideaza la o functie in com. executiv.
Nici la fotbal nu se procedeaza asa - un jucator care nu mai poate juca este inlocuit cu un altul pe care il alege antrenorul, nu pe cel pe care il gaseste cel care paraseste terenul...
Art 55 L196/2018 zice la alin (8) că
În cazul demisiei unui membru al comitetului executiv al asociației de proprietari, membrul demisionar își exercită toate atribuțiile și răspunderile până la data alegerii unui nou membru al comitetului executiv în locul acestuia.

Deci va puteti da demisia (sau renuntarea la mandat daca ati incheiat un contract de mandat cu asociatia - caz in care trebuie sa verificati in el conditiile de incetare) urmand sa va faceti treaba ca si pana atunci pana cand adunarea generala va alege un alt membru CEx in locul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
CipM, utilizator

Alte discuții în legătură

In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv ... Vali P. Vali P. In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv care tocmai a fost ales acum 2 luni? Daca de exemplu si-ar fi dat demisia sau ar fi fost ... (vezi toată discuția)
Demisie comitet executiv carmen.e.ciobanu carmen.e.ciobanu Buna seara! Cum se procedeaza in cazul in care doresc sa demisionez din calitatea de membru in Comitetul Executiv insa nimeni nu doreste sa ocupe aceasta ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv care sabotează președintele asociatiei prettydaniola prettydaniola Sunt președintele unei asociatii de proprietari si am un comitet executiv care ma saboteaza: nu ma sprijină cu nimic, nu este de acord cu nimic din ceea ce ... (vezi toată discuția)