avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DEMISIE MEMBRU DE COMITET DIN ASOCIATIA DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DEMISIE MEMBRU DE COMITET DIN ASOCIATIA DE PROPRIETARI

unde trebuie sa merg sa ajung in instanta de judecata sa pot demisiona din comitetul asociatiei de proprietari ? imi trebuie avocat ?
Cel mai recent răspuns: florina mardare , utilizator 14:35, 11 Mai 2019
E suficient sa se prezinte doar 3 membri ai AP in conditiile impuse pt o sedinta reconvocata. Unul din cei 3 propune un nou membru CEx si toti trei voteaza. Sa speram ca cel putin 2 vor vota in favoarea numirii acelui membru CEx. Daca nu, se propune un altul pana cand se intrunesc cele 2 voturi sau pana epuizati toti membrii AP:) Membrul propus nu trebuie sa fie de acord si nici nu trebuie sa fie de fata, legea nu impune asa ceva.
Din momentul alegerii unui nou mebru CEx, dvs nu mai aveti obligatii. Noul membru CEx isi poate da si el demisia dar cel putin cinci zile e membru CEx de-adevaratelea fie ca vrea fie ca nu vrea, dupa care o luati din nou de la capat.
PV cu hotararea AG de numire a noului membru se pune la avizier conf legii, eventual se notifica impricinatul (legea nu prevede) si dvs ati scapat.

Pe de alta parte, as zice ca si dvs sunt la fel ca ceilalti care nu vor, cu deosebirea ca sunteti momentan in functie. Deci daca niciunul dintre dvs nu vreti, la ce mai aveti asociatie?! Desfiintati-o si gata, ati scapat cu totii. Sa vedeti de atunci incolo distractii.
In general nimeni nu vrea sa faca corvoada asta. Mai corect ar fi sa faceti cu randul. Cine nu vrea, sa puna mana sa se retraga din asociatie. Sa ramana doar cei care, vrand-nevrand, sunt in stare sa faca ce trebuie facut.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
CipM, utilizator
Eu am fost 2 ani si am ajuns sa fiu bătută, injurata, amenințată, în fața usii apart. Meu de o femeie ce sta fără forme legale adică ctr. Chirie sau flotant,practică prostituție pt. Ca intră si ies bărbați ca la piața si Asociați nu a făcut plângere penală , se intampla de vreo trei ani si eu tot propun sa se rezolve la poliție problema si de abia când am fost amenințată si restul Asociatia va face maine plangere penală la poliție si cred ca e rândul si altui proprietar sa se implice. Si mai sunt si altele dar nu asa grave. Si se intampla în Sectorul 6 Militari.
1-Institutia demisiei conform disp codului muncii opereaza strict in cazurile in care exista incheiat contract individual de munca,or in cazul dv nu exista astfel de raport juridic ,pe cale de consecinta nu se pune in discutie institutia demisiei
2-Daca dv intelegeti sa nu va mai exercitati atributiile in cadrul comitetului executiv,,urmeaza sa depuneti la asociatia de proprietari cerere de renuntare
Nu uitati sa inregistrati cererea sau eventual sa luati semnatura de preluare exemplar depus la asociatia de proprietari
Iata dovada ca instituia demisiei opereaza si atunci cand nu e vorba de C.I.M, si ca depunerea la asociatie a cererii de renutare la functie la atributii...nu echivaleaza automat cu incetarea exercitarii atributiilor dvs. ca membru al CEx.! Art. 55 din legea 196/2018 la pct.8 prevede ' În cazul demisiei unui membru al comitetului executiv al asociației de proprietari, membrul demisionar își exercită toate atribuțiile și răspunderile până la data alegerii unui nou membru alcomitetului executiv în locul acestuia".
Multumesc pentru lămuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv ... Vali P. Vali P. In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv care tocmai a fost ales acum 2 luni? Daca de exemplu si-ar fi dat demisia sau ar fi fost ... (vezi toată discuția)
Demisie comitet executiv carmen.e.ciobanu carmen.e.ciobanu Buna seara! Cum se procedeaza in cazul in care doresc sa demisionez din calitatea de membru in Comitetul Executiv insa nimeni nu doreste sa ocupe aceasta ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv care sabotează președintele asociatiei prettydaniola prettydaniola Sunt președintele unei asociatii de proprietari si am un comitet executiv care ma saboteaza: nu ma sprijină cu nimic, nu este de acord cu nimic din ceea ce ... (vezi toată discuția)