Sunt președintele unei asociatii de proprietari si am un comitet executiv care ma saboteaza: nu ma sprijină cu nimic, nu este de acord cu nimic din ceea ce propun eu, nu fac nimic. De cate ori le cer sa faca ceva - cf atribuțiilor legale - imi raspund "da de ce nu faci tu ca si tu esti membra cex!!!"Cu alte cuvinte au pretenția să-mi asum si atribuțiile cex pe motiv că așa scrie in lege: " președintele asoc este si membru În comitetul executiv" Ce atitudine ar trebui să iau?
Eu as renunta la acesta functie si atunci o sa vada cum este cand o sa trebuiasca sa faca ei toate cele sau sa gasesca pe altcineva sa le faca.
Sau as ridica problema intr-o AG si cere implicarea sau schimbarea acestui comitat daca mai doresc sa ocup functia.
Daca constatati ca nu aveti sustinere din partea comitetului executiv, numiti vicepresedinte si renuntati la exercita responsabilitatea sau convocati adunare generala si alegeti alti membrii in comitetul executiv
Multumesc pt sfaturi. Si eu m-am gândit la alegerea unui alt cex, doar ca din cate stiu nu se pot organiza întruniri in spatii închise daca nu se poate respecta distanțarea socială. Iar noi nu avem o sală de sedinte corespunzătoare pt aceasta conditie. Mai nou, ma si amenința cu un proces daca nu semnez un contract de executare a unor lucrari de renovare in bloc, contract pe care îl consider păgubos pt asociație. (Nu contine decat manopera)
Dacă îmi anunt demisia din funcția de președinte, raman simplu membru de comitet? In al 2lea rand, undeva in legea 196/2018 scrie ca membrul demisionar este obligat sa-si exercite atribuțiile până la alegerea unui alt membru. Se aplica asta si la presedinte sau numai la membrii de comitet?