avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comitet executiv care sabotează președintele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comitet executiv care sabotează președintele asociatiei

Sunt președintele unei asociatii de proprietari si am un comitet executiv care ma saboteaza: nu ma sprijină cu nimic, nu este de acord cu nimic din ceea ce propun eu, nu fac nimic. De cate ori le cer sa faca ceva - cf atribuțiilor legale - imi raspund "da de ce nu faci tu ca si tu esti membra cex!!!"Cu alte cuvinte au pretenția să-mi asum si atribuțiile cex pe motiv că așa scrie in lege: " președintele asoc este si membru În comitetul executiv" Ce atitudine ar trebui să iau?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2021
prettydaniola, utilizator
Cel mai recent răspuns: prettydaniola , utilizator 11:35, 22 Ianuarie 2021
Eu as renunta la acesta functie si atunci o sa vada cum este cand o sa trebuiasca sa faca ei toate cele sau sa gasesca pe altcineva sa le faca.
Sau as ridica problema intr-o AG si cere implicarea sau schimbarea acestui comitat daca mai doresc sa ocup functia.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2021
Ionut.ion, utilizator
Daca constatati ca nu aveti sustinere din partea comitetului executiv, numiti vicepresedinte si renuntati la exercita responsabilitatea sau convocati adunare generala si alegeti alti membrii in comitetul executiv
Președintele trebuie sa fie un bun manager si sa faca echipa cu cei din CEX. în cazul în care nu va descurcati, demisionati si faceti din nou alegeri.
Multumesc pt sfaturi. Si eu m-am gândit la alegerea unui alt cex, doar ca din cate stiu nu se pot organiza întruniri in spatii închise daca nu se poate respecta distanțarea socială. Iar noi nu avem o sală de sedinte corespunzătoare pt aceasta conditie. Mai nou, ma si amenința cu un proces daca nu semnez un contract de executare a unor lucrari de renovare in bloc, contract pe care îl consider păgubos pt asociație. (Nu contine decat manopera)
Dacă îmi anunt demisia din funcția de președinte, raman simplu membru de comitet? In al 2lea rand, undeva in legea 196/2018 scrie ca membrul demisionar este obligat sa-si exercite atribuțiile până la alegerea unui alt membru. Se aplica asta si la presedinte sau numai la membrii de comitet?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia din funcția de președinte duce si la pierderea calitatii de membru cex? prettydaniola prettydaniola Dacă îmi dau demisia din funcția de președinte, raman simplu membru de comitet sau inseamna implicit si pierderea acestei calitati? Undeva in legea ... (vezi toată discuția)
Demisie membru de comitet din asociatia de proprietari florina mardare florina mardare unde trebuie sa merg sa ajung in instanta de judecata sa pot demisiona din comitetul asociatiei de proprietari ? imi trebuie avocat ? (vezi toată discuția)
Buna seara, am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie ... Mihai Carnaru Mihai Carnaru Buna seara, Am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie de proprietari isi da demisia, din motive personale, iar membrii asociatiei nu ... (vezi toată discuția)