avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie Comitet Executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie Comitet Executiv

Buna seara! Cum se procedeaza in cazul in care doresc sa demisionez din calitatea de membru in Comitetul Executiv insa nimeni nu doreste sa ocupe aceasta functie? Am convocat AG de mai multe ori insa nimeni nu doreste sa preia functia (este valabil pentru toti membrii AGy, toti ne-am dat demisiile insa legea ne obliga sa 'ramanem in functie' pana se 'indura' cineva sa ne inlocuiasca). Exista vreo varianta legala? Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:41, 6 Mai 2023
Art 55 L196/2018 alin (8)
În cazul demisiei unui membru al comitetului executiv al asociației de proprietari, membrul demisionar își exercită toate atribuțiile și răspunderile până la data alegerii unui nou membru al comitetului executiv în locul acestuia.

Codul muncii
Art 81
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.

Dv ca si membru in comitetul executiv al asociatiei de proprietrai nu detineti incheiat contract individual de munca,pe cale de consecinta nu puteti apela la institutia demisiei
Dv ca si membru in comitetul executiv aveti dreptul sa renuntati a mai exercita atributiile aferente calitatii acordate de catre adunarea generala a membrilor proprietari
Conform disp L nr 196/2018 chiar daca renuntati la exercitarea responsabilitatii de membru in comitetul executiv detineti obligatia legala sa continuati activitatea pana la alegearea de catre adunarea generala a inlocuitorul dv
Si daca nu vrea nimeni sa preia funcție, de mai bine de 2 ani? Nu exista nici o alta cale?
E foarte simplu, faceți o cerere către președintele asociației, că renunțați la a mai fi membru. Automat pierdeți și calitatea de membru Cex.
Asa cum ne arata Inocentta: "conform disp L nr 196/2018 chiar daca renuntati la exercitarea responsabilitatii de membru in comitetul executiv detineti obligatia legala sa continuati activitatea pana la alegearea de catre adunarea generala a inlocuitorului dv". Intelegem ca e vorba de o obligatie legala pe care daca nu o respectati adica va derobati de responsabilitatile functiei de membru al comitetului executiv ati putea fi pasibila de sanctiune cu amenda contraventionala potrivit art.102 cap.IX din Lg.196/2018 referitor la contraventii si sanctiuni.
Ce sancțiune, ce obligație legala ? Unde scrie în lege ca "e o obligatie" ? Care e acea disp :) din l196 care prevede "legarea de functie"? Chiar sunt curios. Poți sa renunti la mandat (echivalentul demisiei la cim) fără nici o problemă. Nu există nici un articol de sancționare.

Am postat și varianta "extrema" , aceea a renunțării la calitatea de membru de asociatie. Asta înseamnă automat ca nu ai voie, conform legii 196/2018, să deții funcția de membru Cex.

Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie membru de comitet din asociatia de proprietari florina mardare florina mardare unde trebuie sa merg sa ajung in instanta de judecata sa pot demisiona din comitetul asociatiei de proprietari ? imi trebuie avocat ? (vezi toată discuția)
Buna ziua! mi-am dat demisia din functia de presedinte de asociatie ... salontanul salontanul Buna ziua! Mi-am dat demisia din functia de presedinte de asociatie de proprietari. Nimeni nu vrea sa preia functia. Daca imi schimb domiciliul (potrivit legii ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mandatul de presedinte al asociatiei de proprietari. malex1960 malex1960 Va rog sa-mi spuneti cum un presedinte de asociatie de proprietari poate sa ,,scape\" de acesta functie cel mai simplu si repede ? De tinut cont ca nu exista ... (vezi toată discuția)