avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se întâmplă când președintele asociației de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se întâmplă când președintele asociației de proprietari își dă demisia și, deși se organizează două adunări generale, nu se întrunește cvorumul pentru alegerea unui nou președinte?

Buna ziua, ce se intampla in cazul in care presedintele isi da demisia, se organizeaza 2 adunari, lumea nu se prezinta pentru majoritate si au trecut 2 luni fara presedinte deja?

Administratora spune ca nu va mai putea accesa contul asociatiei si nu va putea efectua platile. Ultima lista de plata e afisata fara semnatura presedintelui. Nu putem depune dosarul de gaze caci nu avem presedinte sa ne dea copie buletin.

Care e procedura de interimat pentru presedinte? Ce se intampla fara?

Ma puteti trimite, va rog, catre articolele din lege care semnaleaza aceasta situatie? Doresc sa ma informez si sa informez "colegii" de bloc ce se poate intampla daca nu ne adunam si nu gasim pe cineva dornic sa preia functia de presedinte.

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:02, 9 Martie 2019
Presedintele vechi ramane in functie si isi indeplineste atributiile pana cand un nou presedinte este ales.
Cititi Legea 196/2018.
-
lumea nu se prezinta pentru majoritate

Pentru completa si corecta dv informare parcurgeti atent disp L nr 196/2018
La adunarea generala reconvocata hotararile se pot vota strict cu membrii proprietari,nu mai exista limita de cvorum
Daca participa 3 membrii proprietari acestia conform disp mentionate voteaza ,iar restul proprietarilor au obligatia sa respecte hotararile adoptate
Bloc Expert a scris:

Presedintele vechi ramane in functie si isi indeplineste atributiile pana cand un nou presedinte este ales.
Cititi Legea 196/2018.


... mai ales daca presedintele trece in lumea celor vesnici :);)
Nu-i asa. Ramasul in functie e valabil doar pentru membrii CEx - conf alin (8) art 55.
Spre deosebire de membrii CEx, care sunt numiti, deci se poate numi repede un altul, presedintele e ales [si] prin vointa sa - alin (1) art 56.
In art. 56 se vorbeste de incetarea mandatului (care se poate face si prin demisie) si unde nu exista prevederea ramasului in functie.
Bine, si membrii CEx isi pot exprima vointa cumva, dar mai bine sa nu dam idei.

Deci, problema nu e sa alegeti un presedinte, o puteti face la adunarea reconvocata unde e suficient sa vina 3 membri (mare atentie la conditiile reconvocarii). Problema e sa vrea cineva, fie si numai cat trebuie sa sariti pârleazul (sa rezolvati cu gazele), dupa aia poate sa demisioneze si reveniti la aceeasi situatie dar cu problema gazelor rezolvata.
Folositi prilejul sa transferati dreptul de semnatura unui membru CEx, trebuie hotarare a A.G pt asta. Sa ramana administratorul si respectivul membru CEx. Mai bine mai puneti inca un membru CEx pe semnatura a doua (3 persoane pe 2 semnaturi obligatorii).

Se poate supravietui si fara presedinte, pe la noi a mers asa vreo 4 ani.
Va multumesc pentru raspuns. Imi puteti detalia la ce fel de conditii va referiti pentru reconvocare? Care sunt demersurile pentru transferul dreptului de semnatura catre un membru CEx?
Pt reconvocare e vorba de conditiile impuse de art 47 si 48 din L196/2018 precum si cele din statutul asociatiei - poate exista in acesta conditii suplimentare ref la reconvocare.
Despre dreptul de semnatura intrebati inainte de data adun gen la agentia bancii unde ati deschis contul (unde e dosarul asociatiei).

Alte discuții în legătură

Cum va trebui să procedăm ca și proprietari, având dovezi ... doris2001 doris2001 Cum va trebui să procedăm ca și proprietari, având dovezi clare că din cei 5 șefi aleși ilegal la conducerea Asociației noastre, DOAR UNUL ESTE ... (vezi toată discuția)
Demisie membru de comitet din asociatia de proprietari florina mardare florina mardare unde trebuie sa merg sa ajung in instanta de judecata sa pot demisiona din comitetul asociatiei de proprietari ? imi trebuie avocat ? (vezi toată discuția)
Mandat președinte asociație de proprietari CNRR CNRR Bună seara, M-ar interesa, în calitate de membru al CEx-ului unei asociații de proprietari care este momentul concret în care președintele ... (vezi toată discuția)