avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Mi-am dat demisia din functia de presedinte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Mi-am dat demisia din functia de presedinte de asociatie ...

Buna ziua! Mi-am dat demisia din functia de presedinte de asociatie de proprietari. Nimeni nu vrea sa preia functia. Daca imi schimb domiciliul (potrivit legii nu pot fi presedinte daca nu fac parte din asociatie) si refuz primirea venitului ce-l primesc prin contract, ce se poate intampla? Ar trebui sa chem asociatia in instanta pentru a lua act de mutarea mea? Care ar fi consecintele juridice? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: salontanul , utilizator 16:40, 18 Mai 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stati linistit, nu se intimpla nimic, nu veti raspunde atit timp cit exista documentul care atesta demisia dvs. Mai scrieti o declaratie in care renuntati si la calitatea de membru al asociatiei de proprietari, ca sa fiti mai "sigur". Nu trebuie sa va schimbati domiciliul.
Iar celor care au ramas in Cex aratati-le articolul de mai jos, ca sa inteleaga faptul ca se poate si fara presedinte:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2022
latka, moderator
Multumesc! Mai astept raspunsuri si de la avocati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legititorul,in disp L nr 196/2018 a prevazut situatia in care reprezentantul legal al asociatiei de proprietari nu mai poate exercita atributiile aferente functiei,acesta poate delega provizoriu un vicepresedinte dintre membrii comitetului executiv
Daca ati informa oficial asociatia de proprietari,conform disp l nr 196/2018,asociatia de proprietari trebuie sa convoace adunare generala pentru alegere nou presedinte de asociatie
dv aveti obligatia sa depuneti toate documentele asociatiei si stampila ,dupa care nu mai aveti alte obligatii legale
Deoarece dv ati execrictata atributiile de presedinte de asociatie in baza unui contract de mandat,conform disp Codul muncii nu aveti temei legal sa incheiati act de demisie care opereaza numai in cazul CIM
Va multumesc!
Pai raspunsul din link-ul pe care presupun ca l-ati citit e de la un avocat (si nu numai).
[ link extern ]

salontanul a scris:

Multumesc! Mai astept raspunsuri si de la avocati.


Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2022
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Demisie comitet executiv carmen.e.ciobanu carmen.e.ciobanu Buna seara! Cum se procedeaza in cazul in care doresc sa demisionez din calitatea de membru in Comitetul Executiv insa nimeni nu doreste sa ocupe aceasta ... (vezi toată discuția)
Demise presedinte asociatie proprietari 196/2018 FreePlanet FreePlanet Buna ziua, doresc sa renunt din functia de presedinte in care am fost investit recent. unde trebuie sa trimit demisia si cui avand in vedere ca nu exista CE, ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna ziua! Din câte știu, un președinte de asociatie de proprietari care și-a prezentat demisia în fata comitetului devine președinte demisionar cu ... (vezi toată discuția)