Ce se intampla daca o persoana si-a construit casa pe pamantul soacrei (soacra mai traieste) ? Aceasta constructie nu a fost inregistrata nicaieri, si nici nu este spatiu aditional (in continuarea casei cumva) ci este separata total de imobilul inregistat pe acel teren.
Aha ! Ce bine ! Multumesc mult. Nu ma prea pricep la chestii din astea.. bine ca e totul in regula. Ideea e ca la mine a fost un pic mai ciudata treaba, pentru ca eu am domiciliu in acest oras (sunt trecuta in contractul de inchiriere a tatalui meu, care are apartament de la stat inchiriat, si prin urmare si adresa din buletinul meu este ca cea a tatalui meu care m-a luat in spatiu) si totusi 1 an am stat in chirie in alta parte, pe baza de contract semnat de parti, dar nu a fost vorba de schimbarea domiciliului in acte.
Astazi am declarat ca nu detin proprietate personala si nici nu sunt beneficiara a unei locuinte cu chirie (in prezent) in care sa-mi desfasor activitatea. Deci nu conteaza ca am stat anul trecut cu chirie, la o persoana fizica, cu care am semnat contract (inregistrat la FISC). Ma gandeam poate figurez undeva (FISC) ca am stat cu chirie si mai figurez in continuare chiar daca contractul a expirat. Vreau sa fie totul in regula, pentru ca totusi am dat o declaratie la notar si de asta zic (*la notar nu i-am explicat situatia pe moment, ci dupa ce declaratia a fost facuta.. secretara spunandu-mi ca delaratia se face pentru prezent si nu pentru trecut, deci odata ce contractul a expirat, eu nu mai am nici o legatura).
Anul trecut am semnat un contract de inchiriere 01.08.2013, valabil pana anul acesta 01.08.2014. Eu m-am mutat (la data de 01.08.2014), a fost semnat un alt contract cu proprietarul (persoana fizica) in care eu nu mai figurez, deci totul in regula. Acest nou contract nu a fost inregistrat la fisc. Intrebarea mea ar fi: chiriasii din contractul de anul trecut (care a fost inregistrat la fisc) sunt luati in evidenta ? apar undeva ca fiind beneficiari ai locuintei respective (altundeva decat in contract) chiar daca contractul acum este expirat ?