avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate Pavilion

Activitate Pavilion

As mai intreba ceva. Finantele i-au chemat in garantie pe cei de la Mediu, am inteles ca e o practica. Pot sa ma opun sau sa solicit in modificare ca in cazul in care i se admite cererea de interventie sa oblige pe cei de la Mediu la restituirea sumei ? Sau asta va face instanta din oficiu ?
Am studiat dosarul la arhiva azi si instanta a retinut ca procedura nu a fost indeplinita intrucat s-au citat partile la adresa veche a instantei. A amanat cauza pentru citarea partilor la adresa corecta si pentru a introduce in cauza pe cel chemat in garantie.
Deci pot depune modificarea, din moment ce nu a fost procedura citarii legal indeplinita.
Intrebarea e:
1. O depun la urmatorul termen?
sau
2. O depun pana la urmatorul termen, la registratura?
3. Se va amana din nou cauza pentru a le comunica modificarea,intampinari etc?

Va multumesc pentru ajutor si sfaturi.
Am fost la primul termen. Cauza a fost strigata la amarari. Mi s-a inmanat copie dupa intampinare si cererea de chemare in garantie si mi s-a spus ca se amana pentru septembrie. Asta inseamna ca puteam sau nu sa depunem concluzii? Prima zi de înfățișare este primul termen la care sunt întrunite cumulativ două condiții:
-toate părțile sunt legal citate;
-părțile pot pune concluzii
Daca nu puteam pune concluzii inseamna ca nu am asistat la prima infatisare, nu ?
La primul termen s-a amanat deoarece era depusa o cerere de chemare in garantie pentru cei de la mediu. "Solutia pe scurt: Faţă de lipsa de procedură cu părţile" e solutia pe portalul just.ro. Asta inseamna ca pot modifica cererea, nu ? Daca da, trebuie sa o depun inainte de termen, la registratura, sau la termenul urmator ?
Imi puteti spune in baza carui articol? In cazul in care se va depune o intampinare sau partea adversa va cere respingerea modificarii sa am o norma care sa ma apere. Va rog si va multumesc.
Am depus cererea de chemare in judecata la data de 18.01.2013. Ce posibilitati am deci ? Va multumesc mult
inteleg ca solutia o va da instanta, dar intrebarea mea este: Va dispune instanta inclusiv plata dobanzii DE LA DATA PLATII, conform jurisprudentei actuale, daca eu nu am specificat in cerere acest lucru ?

Am indeplinit procedura prealabila. Pot sa modific cererea la al doilea termen ? Daca da, o voi modifica sub forma unei "precizari de actiune" sau cum? Va multumesc mult.

Buna, am nevoie de ajutorul dvs.

Am inregistrat o cerere de chemare in judecata pentru a obliga Directia Finantelor Publice si Administratia Finantelor Publice sa imi restituie taxa de inmatriculare pe care am platit-o in anul 2011 pe o masina din spatiul comunitar.
Am solicitat: 1. obligarea paratelor la restituirea sumei de ... , 2. plata creantelor accesorii debitului principal, conform codului de procedura fiscala. Mi-am intemeiat cererea prin Tratatul C.E., Legea 554/2004, Legea 157/2005 si Legea 571/2003 conform unui model tip gasit pe un site.
Ulterior am fost informat ca in jurisprudenta s-a statuat ca dobanzile acordate pentru restituirea taxei percepute cu incalcarea dreptului Uniunii curg de la data platii si pana la data restituirii efective.

Acum va intreb:1. In baza cererii mele va obliga instanta paratele la plata dobanzilor conform Curtii Europene de Justitie (am inteles ca e vorba de cauza C-565/11 solutia din 18 aprilie 2013), sau sunt nevoit sa depun niste concluzii scrise prin care sa mentionez acest lucru? Pot sa depun concluzii scrise daca nu am avocat, sau ce posibilitate am?
*mentionez ca procesul va fi la al doilea termen in septembrie.(la primul termen s-a amanat)

Va multumesc anticipat.