avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot depune concluzii fara avocat? Pot face adaugiri la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot depune concluzii fara avocat? Pot face adaugiri la cererea de chemare in judecata?

Buna, am nevoie de ajutorul dvs.

Am inregistrat o cerere de chemare in judecata pentru a obliga Directia Finantelor Publice si Administratia Finantelor Publice sa imi restituie taxa de inmatriculare pe care am platit-o in anul 2011 pe o masina din spatiul comunitar.
Am solicitat: 1. obligarea paratelor la restituirea sumei de ... , 2. plata creantelor accesorii debitului principal, conform codului de procedura fiscala. Mi-am intemeiat cererea prin Tratatul C.E., Legea 554/2004, Legea 157/2005 si Legea 571/2003 conform unui model tip gasit pe un site.
Ulterior am fost informat ca in jurisprudenta s-a statuat ca dobanzile acordate pentru restituirea taxei percepute cu incalcarea dreptului Uniunii curg de la data platii si pana la data restituirii efective.

Acum va intreb:1. In baza cererii mele va obliga instanta paratele la plata dobanzilor conform Curtii Europene de Justitie (am inteles ca e vorba de cauza C-565/11 solutia din 18 aprilie 2013), sau sunt nevoit sa depun niste concluzii scrise prin care sa mentionez acest lucru? Pot sa depun concluzii scrise daca nu am avocat, sau ce posibilitate am?
*mentionez ca procesul va fi la al doilea termen in septembrie.(la primul termen s-a amanat)

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:52, 14 August 2014
Trebuie sa cereti si anularea Deciziei prin care s-a stabilit taxa de prima inmatriculare. Modificati va cererea la termenul urmator. Puteti sa va reprezentati singur. Acum depinde si cum e cererea, ce probe ati depus, daca ati indeplinit procedura prealabila de contestare a Deciziei...
Solutia o va da Instanta, la sfarsit. Dvs. sunteti abia la al doilea termen, din cate inteleg. Daca Instanta va aprecia in acest sens, va dispune amanarea pronuntarii in vederea depunerii de concluzii scrise, dupa incheierea starii de judecata.
inteleg ca solutia o va da instanta, dar intrebarea mea este: Va dispune instanta inclusiv plata dobanzii DE LA DATA PLATII, conform jurisprudentei actuale, daca eu nu am specificat in cerere acest lucru ?

Am indeplinit procedura prealabila. Pot sa modific cererea la al doilea termen ? Daca da, o voi modifica sub forma unei "precizari de actiune" sau cum? Va multumesc mult.

Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cerere modificatoare/precizatoare prin care introduceti prim capat de cerere: anularea Deciziei NR. .... In principiu, se acorda si dobanda legala.
Pavilion a scris:
Pot sa modific cererea la al doilea termen ?

Trebuia să precizați data la care ați introdus cererea de chemare în judecată pe rolul instanței pentru a vedea care Cod de procedură civilă se aplică situației dvs.

Dacă ați introdus cererea de chemare în judecată pe rolul instanței după data de 15 februarie 2013, atunci puteți să vă modificați cererea doar până la primul termen la care ați fost legal citat. Modificarea cererii peste acest termen poate avea loc numai cu acordul expres al celorlalte părți.

Înțeleg că litigiul va avea în septembrie un al doilea termen. Dacă pentru primul termen ați fost legal citat, atunci înseamnă că vă veți putea modifica cererea de chemare în judecată doar dacă sunt de acord și celelalte părți.

Alte discuții în legătură

Explicatia expresiei prima zi înfãþiºare cioarec carmen cioarec carmen care este considerată prima zi de înfăţişare în cazul în care după mai multe termene , reclamantul modifică cererea de chemare în judecată prin ... (vezi toată discuția)
Prima infatisare - conflict de munca ContSters73633 ContSters73633 buna ziua, vreau sa stiu daca pot da la prima infatisare cererea de completare a cererii initiale de chemare in judecata (am facut cerere de preschimbare a ... (vezi toată discuția)
Prima zi de infatisare in contestatie la executare kimbao kimbao Salutare Daca prima zi de infatisare e ziua cand partile sunt legal citate si pot pune concluzii...sa inteleg ca se refera la concluzii pe fond sau la orice ... (vezi toată discuția)