avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prima infatisare - conflict de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

prima infatisare - conflict de munca

buna ziua, vreau sa stiu daca pot da la prima infatisare cererea de completare a cererii initiale de chemare in judecata (am facut cerere de preschimbare a termenului si mi-au aprobat) . In cererea de prezicere o sa specific cuantumul si o sa adaug si cateva inscrisuri ca probe. Vreau sa stiu daca specific si faptul ca doresc si repunerea in situatia anterioara, asta inseamna alt capat de cerere? Daca da, cum se procedeaza la un nou capat de cerere, cum se formuleaza? Se plateste ceva ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters73633 , utilizator 17:11, 11 Februarie 2013
Daca in cererea introductiva de chemare in judecata nu ati solicitat repunerea in situatia anterioara emiterii deciziei contestate si vreti sa o solicitati, inseamna ca adaugati un nou capat cerere.
Puteti formula, pana la primul termen de judecata, o singura cerere pe care o puteti denumi ,,Cerere modificatoare”, prin care sa completati si sa faceti precizari la cererea initiala de chemare in judecata. In drept, cererea va fi intemeiata pe dispozitiile art. 132 alin. (1) Codul de procedura civila. O puteti depune si prin registratura instantei cu cel putin 5 zile inaintea termenului de judecata.
Nu se plateste nimic, intrucat cauzele care privesc conflictele de munca sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar.


Multumesc pentru raspuns. Art 132 (1) CPCIV spune ca:

(1)La prima zi de înfăţişare instanţa va putea da reclamantului un termen pentru întregirea sau modificarea cererii, precum şi pentru a propune noi dovezi. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea facerii întâmpinării.

cu alte cuvinte legea imi permite sa depun si la prima infatisare cererea de modificare + noi dovezi. Ce ma sfatuiti totusi sa ma duc inainte sa o depun la registratura?

iar din cate am inteles conform art. 132 si art. 134 C.pr.civ., cererea de modificare a actiunii nu poate fi primita, fara acordul celorlalte parti, decat la prima zi de infatisare, care este aceea in care partile pot pune concluzii, asa este?
Daca veti depune actele prin registratura instantei inainte de urmatorul termen de judecata, veti primi pe formularul dvs. dovada inregistrarii. De aceea v-am recomandat sa depuneti cererea inainte. Instantele primesc insa cereri si inscrisuri si la termenele de judecata. Important este sa depuneti aceasta cerere inainte de intrarea in dezbaterile asupra fondului cauzei.
Dupa ce veti depune cererea modificatoare, instanta va acorda un nou termen de judecata si prima zi de infatisare va fi un termen ulterior, primul la care partile legal citate pot pune concluzii.
Am inteles, asa o sa fac. Multumesc mult de tot pentru raspuns. O seara frumoasa sa aveti.
Buna ziua, as mai avea o intrebare. Asa cum am zis intr-unul din mesaje in cerererea de modificare vreau sa completez obiectul actiunii (specificare cuantum daune) si sa mai adaug un nou capat de cerere.

Este corect daca formulez asa:

...in sensul ca inteleg sa completez obiectul actiunii precum si modificarea cauzei actiunii si va solicit sa dispuneti: ....

Alte discuții în legătură

Completarea actiunii introductive cris_deo cris_deo buna seara. se poate ca inainte de al doilea termen de divort sa depun la registratura judecatoriei unde se judeca procesul de divort o completare la actiunea ... (vezi toată discuția)
Se mai pot depune noi dovezi la dosarul cauzei dupa primul termen? Mir25 Mir25 Se mai pot depune noi dovezi sau inscrisuri la dosaul cauzei dupa primul termen? Aceste dovezi sau inscrisuri care sunt facute de parati au aparut dupa ... (vezi toată discuția)
Pot depune concluzii fara avocat? pot face adaugiri la cererea de chemare in judecata? Pavilion Pavilion Buna, am nevoie de ajutorul dvs. Am inregistrat o cerere de chemare in judecata pentru a obliga Directia Finantelor Publice si Administratia Finantelor ... (vezi toată discuția)