buna seara. se poate ca inainte de al doilea termen de divort sa depun la registratura judecatoriei unde se judeca procesul de divort o completare la actiunea pe care am introdus-o initial deoarece am omis cateva motive si aspecte importante?
Incercati sa depuneti la dosar o "completare a cererii de chemare in judecata", iar la termen, in caz ca vi se contesta cereri noi sa invocati art. 132 alin.(2) pct.2 C.pr. civ. ,in privinta obiectului cererii ("aspecte importante"), iar in privinta probelor, art. 138 alin. (1) pct. 4 acelasi cod.
Buna ziua !
În conformitate cu art. 132 alin. (1) din codul de procedura civila, la prima zi de înfăţişare instanţa va putea da reclamantului un termen pentru întregirea sau modificarea cererii, precum şi pentru a propune noi dovezi. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea facerii întâmpinării.
Alin. (2) al aceluiaşi articol dispune că cererea nu se socoteşte modificată şi nu se va da termen, ci se vor trece în încheierea de şedinţă declaraţiile verbale făcute în instanţă: 1. când se îndreaptă greşelile materiale din cuprinsul cererii; 2. când reclamantul măreşte sau micşorează câtimea obiectului cererii; 3. când cere valoarea obiectului pierdut sau pierit; 4. când înlocuieşte cererea în constatare printr-o cerere pentru realizarea dreptului sau dimpotrivă, în cazul în care cererea în constatare nu poate fi primită. Rezulta din cele mai sus mentionate ca o asemenea cerere este inadmisibila .
Cu stima !
Este interesant de stiut ce s-a intamplat la primul termen de judecata. Care a fost motivul pentru care a fost dat un nou termen. Si in functie de raspunsul dvs ....va putem da un raspuns exact, adica daca puteti sau nu sa mai faceti completari la actiune.
la primul termen de judecata s-a cerut sa propun martori si sa sa se faca ancheta sociala insa in intampinare s-a scris ca eu ma bazez pe aceleas motive pe care le-am avut si la primul proces de divort cere mi-a fost respins probabil ca ea crede ca daca invoca asta imi va respinge si de data asta procesul dar motivele sunt altele si mai multe si am si martori pt ami sustine probele si aveam nevoie sa mai adaug motive si sa specific ca acestea sunt dupa judecarea primului proces de divort