avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare actiune dare in judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare actiune dare in judecata

Am dat in judecata societatea pentru anularea deciziei de concediere. In cererea de dare in judecata am cerut mai multe lucruri si acum as dori sa modific, mai precis sa renunt la o serie de solicitari din cerere. Primul termen il am pe 22 octombrie.
Trebuie sa fac aceasta cerere la primul termen de judecata, in scris, sau pot sa cer amanarea judecatii pentru a modifica cererea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 7 Octombrie 2010
Cererea modificatoare o faceti la primul termen de judecata , in scris , pt a putea fi comunicata si partii adverse.
Formulati precizare a actiunii in baza art.132 c.proc.civ. si o depuneti la primul termen de judecata.
Inteleg ca renuntati la anumite capete de cerere al.2 pct.2.
Art. 132 c.proc civ.
La prima zi de infatisare instanta va putea da reclamantului un termen pentru intregirea sau modificarea cererii precum si pentru a propune noi dovezi. In acest caz, instanta dispune amanarea pricinii si comunicarea cererii modificate paratului, in vederea facerii intampinarii.
Cererea nu se socoteste modificata si nu se va da termen, ci se vor trece in incheierea de sedinta declaratiile verbale facute in instanta:
1. cand se indreapta greselile materiale din cuprinsul cererii;
2. cand reclamantul mareste sau micsoreaza catimea obiectului cererii;
3. cand cere valoarea obiectului pierdut sau pierit;
4. cand inlocuieste cererea in constatare printr-o cerere pentru realizarea dreptului sau dimpotriva, in cazul in care cererea in constatare poate fi primita.
Reclamantul va putea cere un termen pentru a depune intampinare la cererea reconventionala si a propune dovezile in aparare.

Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc mult!
Cu placere.Precizarea cererii se depune in dublu exemplar-pentru parata si instanta.
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna dimineata,
O astfel de cerere trebuie sa fac si eu,dar nu stiu cum sa-i spun:,,Precizare cerere",,,Precizare actiune",,,Cerere modificatoare"?

Alte discuții în legătură

Adaugare capat de cerere in judecata Petrus1731 Petrus1731 Am introdus cererea de chemare in judecata, ca reclamant, (pe dreptul muncii - plata salariului de catre angajator) prin care am cerut doua lucruri (plata ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti alex11dan alex11dan societatea la care am lucrat,nu mi-a platit ore suplimentare,i-am dat in judecata in aprilie 2010,au trecut vreo 5-6 infatisari de atunci iar pe data de 27 01 ... (vezi toată discuția)
Precizare actiune credite credite Am depus o cerere in instanta. Din analiza am constatat ca documentele, respectiv un contract, depus ca proba in instanta este incheiat cu cine nu trebuia. Pot ... (vezi toată discuția)