avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... explicatia expresiei prima zi înfãþiºare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

explicatia expresiei prima zi înfãþiºare

care este considerată prima zi de înfăţişare în cazul în care după mai multe termene , reclamantul modifică cererea de chemare în judecată prin mărirea pretenţiilor.La data de 10.01.2013 a modificat cererea.La următorul termen 24.01.2013 s-a amânat judecata.Următorul termen este 14.03.2013.Acesta este prima zi de înfăţişare după modificarea cerererii?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 19:47, 14 Iunie 2013
Da, acela este primul termen pentru judecare cererii modificate, iar fata de pretentiile modificate puteti depune intampinare.
Se pune problema motivului de amanare de la data de 24.01.2013. Daca la termenul din 24.01.2013 partile au fost legal citate iar amanarea a intervenit dintr-un alt motiv atunci, 24.01.2013 reprezinta primul termen dupa modificarea cererii.!!!!!! Daca a fost o lipsa de procedura referitoare la citare, atunci primul termen dupa modificarea cererii (marirea pretentiilor) este data de 14.03.2013!!!
La termenul din 24.01.2013 pârâta a depus obiecţiuni la expertiză iar reclamanta nu s-a prezentat.
buna ziua, care este prima zi de infatisare intr-un proces d epartaj amanat prima data pt angajare aparator si inca de 2 ori pentruca partile sa se inteleaga ? mentionez ca la cel de al patrulea termen parata, pentru ca partile nu s-au mai inteles, a venit cu intampinare si cerere reconventionala?
Stimat forumist,

Mărirea pretențiilor nu constituie precizare a acțiunii.

Având în vedere cursul cauzei dvs, vă judecați după vechiul Cod de procedură civilă.

Astfel, sunt incidente următoarele norme:

Art. 132

(1)La prima zi de înfăţişare instanţa va putea da reclamantului un termen pentru întregirea sau modificarea cererii, precum şi pentru a propune noi dovezi. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea facerii întâmpinării.

(2)Cererea nu se socoteşte modificată şi nu se va da termen, ci se vor trece în încheierea de şedinţă declaraţiile verbale făcute în instanţă:
...
2.când reclamantul măreşte sau micşorează câtimea obiectului cererii;
...

Art. 134

Este socotită ca prima zi de înfăţişare aceea în care părţile, legal citate, pot pune concluzii.

Concluzii, de altfel, înțeleg că s-au pus pe probe.

Cu stimă.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cerere judecatã cioarec carmen cioarec carmen Reclamantul îşi poate modifica cererea de chemare în judecată pe parcursul procesului prin mărirea sumei ? În prima cerere a cerut o sumă pentru o ... (vezi toată discuția)
Adaugare capat de cerere in judecata Petrus1731 Petrus1731 Am introdus cererea de chemare in judecata, ca reclamant, (pe dreptul muncii - plata salariului de catre angajator) prin care am cerut doua lucruri (plata ... (vezi toată discuția)
Art.132 alin 2 Gabi1234 Gabi1234 La ce se refera mai exact \" cand reclamantul mareste sau micsoreaza catimea obiectului cererii\" ? Multumesc anticipat! Gabi (vezi toată discuția)