avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate Ciprian1984

Activitate Ciprian1984

Răspuns la discuția Privarea de libertate
desi inca speram la o rezolvare amiabila, suntem decisi sa facem TOT ce e necesar pentru a ne intemeia o familie. Prin urmare, daca se va ajunge la un conflict, voi folosi toate atuurile pe care le voi avea - de aceea am si decis sa ma informez in privinta aceasta, pentru a nu ma trezi in mijlocul luptei cu... arma uitata acasa.

Multumim!
Răspuns la discuția Privarea de libertate
Si noi am dori pe cat posibil sa nu se ajunga la certuri/scandaluri/plangeri la politie, insa dorim sa stim ce avem de facut in cazul in care, totusi, se va ajunge aici.

Multumim mult pentru indrumari, ne sunt foarte folositoare!
Buna seara! La inceputul acestui an am inceput o relatie cu o domnisoara de 22 de ani, din Timisoara. Problema este ca inca de la inceputul relatiei, mama sa a fost impotriva relatiei noastre, desi nu m-a cunoscut niciodata si nu doreste sa ne cunoastem. Prietena mea a terminat ultimul an de facultate, iar in septembrie urmeaza examenul de licenta, prin urmare trebuie sa ramana in Timisoara pana la acea data; insa dupa ce examenele se vor termina, dorim sa ne mutam impreuna in Braila si sa ne casatorim. Mama ei a aflat despre aceste planuri si refuza cu vehementa ideea, mergand pana la a ameninta ca o va sechestra in casa, doar pentru a impiedica planurile noastre.

Nu ma pricep prea bine la legislatie, insa in coditiile in care ea este majora si doreste sa se mute cu mine, nu se numeste privare de libertate? Acum doua zile i-a confiscat prietenei mele buletinul si alte acte care sunt necesare in cazul unei casatorii, deci stiu ca nu glumeste.

Mentionez faptul ca prietena mea nu ii este fiica naturala, a fost infiata cand era copila si ca nu s-au inteles niciodata, mama ei fiind un "mini-dictator" ce nu tine cont de parerile si dorintele altora.

Intrebarea mea este: in cazul in care s-ar ajunge intr-adevar pana la a o sechestra in casa pentru a impiedica mutarea/casatoria, pot actiona pe cale legala pentru a realiza ceea ce si eu, si prietena mea ne dorim?

Multe multumiri aniticipate!