avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate ansor

Activitate ansor

Buna ziua, au nevoie organele de ancheta de o autorizatie in cazul accesarii casutelor de e-mail? Nu ma refer la interceptarea comunicatiilor, ci la accesarea datelor din mail. Cu totii stim ca pentru a intra in posesia datelor de pe mail avem nevoie atat de numele de utilizator cat si de parola. Daca prin interceptare organele de ancheta pot afla cu usurinta numele utilizatorului, in ceea ce priveste parola lucrurile sunt mai complicate datorita sistemului https care nu permite interceptarea ei. In cazul meu, la dosar exista ca mijloc probatoriu anumite date care nu au fost interceptate (in sensul ca nu au fost trimise/primite in timpul autorizatiei). Deci implicit au avut parola de acces la casuta de mail, dar la dosar nu a fost anexata nici o autorizatie de accept din partea firmei care a pus la dispozitie serviciul de posta electronica (yahoo). Mai pe sleau, intrebarea e : au nevoie de acceptul legal al yahoo ca sa intre in mail? Daca da, atunci au obligatia de a atasa la dosar autorizarea?
Buna ziua, cunoaste cineva daca odata aprobata gratierea si amnistia din Italia, va avea in vreun mod rezonanta si asupra infractiunilor cetatenilor romani facute in Italia dar judecati in Romania ? - ( art.9 NCP)
Răspuns la discuția Gratierea si amnistia in Italia
Revin asupra intrebarii derivata din titlu incercand sa focalizez interesul meu. Art.9 NCP da liber instantelor de judecata romane sa pedepseasca infractiunile cetatenilor romani savarsite in afara teritoriului tarii, alineatul (1) prevede daca pedeapsa e mai mare de 10 ani, alineatul (2) vine sa reglementeze "in celelalte cazuri" ( pacat ca nu a specificat concret, ci a lasat loc de interpretare). In problema de fata, infractiunea a fost savirsita in Italia si este judecata in Romania, infractiunea intra sub incidenta unei eventuale (se pare iminentei) legi de amnistie si gratiere italiene, dar nu stiu daca instantele noastre o vor lua in considerare. Sa fie aplicabile dispozitiile art.16 sau 315 NCPP ?! Cum se pune corect "punctul pe i" in aceasta situatie. Va multumesc.
Buna seara, intrebarea mea este daca o eventuala gratiere si amnistie, data de autoritatile Italiene, are putere juridica si asupra cetatenilor romani care sunt sub incidenta art. 9 din noul Cod penal roman. Multumesc anticipat