avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Autorizarea accesului la contul de e-mail?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Autorizarea accesului la contul de e-mail?

Buna ziua, au nevoie organele de ancheta de o autorizatie in cazul accesarii casutelor de e-mail? Nu ma refer la interceptarea comunicatiilor, ci la accesarea datelor din mail. Cu totii stim ca pentru a intra in posesia datelor de pe mail avem nevoie atat de numele de utilizator cat si de parola. Daca prin interceptare organele de ancheta pot afla cu usurinta numele utilizatorului, in ceea ce priveste parola lucrurile sunt mai complicate datorita sistemului https care nu permite interceptarea ei. In cazul meu, la dosar exista ca mijloc probatoriu anumite date care nu au fost interceptate (in sensul ca nu au fost trimise/primite in timpul autorizatiei). Deci implicit au avut parola de acces la casuta de mail, dar la dosar nu a fost anexata nici o autorizatie de accept din partea firmei care a pus la dispozitie serviciul de posta electronica (yahoo). Mai pe sleau, intrebarea e : au nevoie de acceptul legal al yahoo ca sa intre in mail? Daca da, atunci au obligatia de a atasa la dosar autorizarea?

Alte discuții în legătură

Accesare si modificare cont e-mail yahoo ele72 ele72 In data de 28 august 2009 in timp ce imi citeam e-mail-urile din casuta personala de pe yahoo, aceasta a fost accesta de pe un alt calculator (eu primind ... (vezi toată discuția)
Dezvaluirea parolei folosite la criptarea datelor personale... gluba gluba Intrebarea mea este urmatoarea: [b]In ce conditii o autoritate a statului roman poate solicita dezvaluirea unei parole folosite la criptarea datelor de pe ... (vezi toată discuția)
Blocare cont yahoo conpama conpama Stie cineva cum pot denunta o pesoana care imi foloseste ilegal o adresa / cont de yahoo, dandu-se drept eu? Mentionez ca mi-a spart parola si a modificat ... (vezi toată discuția)