avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Activitate BogdanMihai13

Activitate BogdanMihai13

Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Tudor1982 a scris:

BogdanMihai13 a scris:

\" Eu zic ca ar fi nedrept ca minorul sa nu poata beneficia de o reducere a masurii privative de libertate in cazul in care isi recunoaste vinovatia. In penal, analogiile sunt permise in favoarea inculpatului, deci in speta ar trebuie sa i se aplice tratamentul majorului. \"

Nu stiu despre ce analogii vorbesti , dar nici nu poate fi vorba de asa ceva cand ai un articol care iti spune f clar cum e cu minorii.
Verifica NCPP, art 478 al 6, poate te lamuresti.

Nono se refera la judecata in cazul recunoasterii vinovatiei (art. 374, adica ceea ce in doctrina s-a retinut drept "Procedura simplificata a judecarii in cazul recunoasterii vinovatiei") si la acelasi lucru m-am referit si eu. A nu se confunda cu A.R.V-ul (acordul de recunoastere a vinovatiei), care e o alta mancare de peste. Atentie mare ca asa m-am fript si eu la exam anul trecut #-o

Ai dreptate. Nu m-a dus capul sa citesc atent si ma gandeam exclusiv la acord.

" Eu zic ca ar fi nedrept ca minorul sa nu poata beneficia de o reducere a masurii privative de libertate in cazul in care isi recunoaste vinovatia. In penal, analogiile sunt permise in favoarea inculpatului, deci in speta ar trebuie sa i se aplice tratamentul majorului. "

Nu stiu despre ce analogii vorbesti , dar nici nu poate fi vorba de asa ceva cand ai un articol care iti spune f clar cum e cu minorii.
Verifica NCPP, art 478 al 6, poate te lamuresti.
Tudor1982 a scris:

tedddybear a scris:

minorul poate sa ceara sa fie jud pe proc simplificata a recunosterii vinovatiei?

Volonciu, in codul comentat, spune ca nu, pt ca in cazul proc simplificate ar trebui, conform codului, sa beneficieze de o reducere a pedepsei, or pentru minori nu se aplica pedepse. Udroiu, din cate imi amintesc, nu zice nimic pe tema asta.

MU spune f clar ca nu se poate judeca un minor prin procedura de recunoastere a vinovatiei. Pg 407 PR Pen Partea Speciala 2014.
Salutare, cred ca voi incerca si eu anul viitor la INM, problema e ca vin dupa vreo 4 ani de ... pauza.
Sper sa nu fi asteptat prea mult si sa ma trezesc la anul ca nu va fi examen.
Spor la invatat !
Sandybell81 a scris:

Bună tuturor! Mă înscriu şi eu în cursa din 2015! Ce autori îmi recomandaţi la obligaţii, contracte şi succesiuni? Spor la învăţat!

La obligatii Vasilescu/ Liviu Pop ; contracte Stanciulescu/ Dinca ; succesiuni Deak/Stanciulescu/Chirica.
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
Salutare !
Imi puteti spune pe ce carti v-ati axat in mod deosebit la contracte si succesiuni pt examen ?