BogdanMihai13 a scris:
\" Eu zic ca ar fi nedrept ca minorul sa nu poata beneficia de o reducere a masurii privative de libertate in cazul in care isi recunoaste vinovatia. In penal, analogiile sunt permise in favoarea inculpatului, deci in speta ar trebuie sa i se aplice tratamentul majorului. \"
Nu stiu despre ce analogii vorbesti , dar nici nu poate fi vorba de asa ceva cand ai un articol care iti spune f clar cum e cu minorii.
Verifica NCPP, art 478 al 6, poate te lamuresti.
Nono se refera la judecata in cazul recunoasterii vinovatiei (art. 374, adica ceea ce in doctrina s-a retinut drept "Procedura simplificata a judecarii in cazul recunoasterii vinovatiei") si la acelasi lucru m-am referit si eu. A nu se confunda cu A.R.V-ul (acordul de recunoastere a vinovatiei), care e o alta mancare de peste. Atentie mare ca asa m-am fript si eu la exam anul trecut #-o
tedddybear a scris:
minorul poate sa ceara sa fie jud pe proc simplificata a recunosterii vinovatiei?
Volonciu, in codul comentat, spune ca nu, pt ca in cazul proc simplificate ar trebui, conform codului, sa beneficieze de o reducere a pedepsei, or pentru minori nu se aplica pedepse. Udroiu, din cate imi amintesc, nu zice nimic pe tema asta.
Bună tuturor! Mă înscriu şi eu în cursa din 2015! Ce autori îmi recomandaţi la obligaţii, contracte şi succesiuni? Spor la învăţat!