avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate naomi-anelis

Activitate naomi-anelis

Va multumesc forte mult pentru lamuriri !
Buna ziua !
Pe 3 februarie implineste copilul 2 ani, ar trebui sa merg la servici.
Angajatorul mi-a amanat reinceperea pe motive (personale) medicale,spunandu-mi sa astept pana in Mai. Am acceptat.
Intrebarea mea este: Ce trebuie sa fac eu cand se implineste termenul de reincepere al serviciului? (3.02.2016)
Daca nu voi face cerere de revenire imi pot pierde locul de munca?
Trebuie facuta o cerere in care sa se specifice motivele amanarii?
Cum se procedeaza ?
Nu ma pot baza doar pe discutia verbala avuta.Omul se poate schimba.
Va multumesc ! voi vedea ce se mai poate face.
Va multumesc penytru explicatii!
1.La momentul acesta am depus cererea pt continuarea stimulentului de insertie pt al doilea copil, insa, mai pot trece la concediu crestere de la stimulent?
2.As vrea sa stiu daca s a procedat corect in urmatoarea situatie?
"Inainte de nasterea primului copil am acesat fonduri europene pe apicultura in februarie2012- am primit si banii, moment la care apicultura nu era impozabila.In septembrie 2012 am intrat in CCC, ca in mai2013 sa fiu anuntata de cei de la AJPIS DB sa ma prezint pt ca realizez venituri si trebui sa imi sisteze CCC si sa dau si banii inapoi...,dupa documente cerute de la finante cu decizia de impunere si alte acte, am ajuns pana in iulie2013 cand am fost pusa sa fac o hartie notariala, declaratie pe propria raspundere ca realizez venituri...(pt ca in hartiile depuse de la finatte nu reiesea ca realizez venituri ,iar AJPIS -ul imi scotea in fata banii intrata din fonduri in februarie 2012)si mi s a facut debit pe luna iulie si am fost trecuta pe stimulent...
3.Mentionez un aspect, persoane care au fost in situatie identica cu a mea, doar ca nu s au prezentat cand au fost anuntati, si nu au pierdut nici CCC ...si si au reluat activitateaa dupa implinirea a 2 ani a copilului...cum ramane cu legea este la fel pt toti?
4.Cui ar trebui sa ma adresez?(Cei de la AJPIS DB ...,cand ma vad...asadar informatii nu pot primi corect si transparent)
5.Noile reglementari au intrat in vigoare cu privire la mamicile aflate in CCC cu dreptul de a realiza venituri de pana la 1500lei?
Va multumesc!
Buna ziua!
Am nascut primul copil in 29.07.2012, am intrat in CCC, iar in iulie 2013 mi a fost sistat pe motiv ca mai realizez si alte venituri(realizam venituri din agricultura ceea ce a fost neimpozabil pana in ianuarie 2013), am intrat in stimulent de insertie.
Pe 3.02.2014 am nascut al doilea copil, pentru care mi s a spus ca "nu beneficiez de nimic pana cand primul copil va implini 2 ani".
La momentul acesta merg tot pe stimulent de insertie si pt al doilea copil.
In baza noilor reglementari ce pot face?
Pot trece de la stimulent la CCC?
Se poate face ceva petru perioada de 6 luni in care nu am primit nimic pt al doilea copil?
Perioada in care am fost pe stimulent intra la vechime ?
Va multumesc!