avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate be1982

Activitate be1982

Buna!
Am aflat prea tarziu, ca CCC-ul s-a suspendat pe 2 iulie si nu pe 2 august. M-am interesat ce as putea face si mi s-a recomandat sa cer pe luna aceea concediu fara plata. Dar daca nu se poate ulterior nu-i bai, nu vreau ca nimeni sa "pateasca ceva" din cauza mea. Dar nici eu nu vreau sa am probleme. Si asa m-am certat cu directoarea, cum am amintit mai sus.
Multumesc pentru raspunsul rapid.
M-am gandit eu ca se poate, dar secretara a zis ca ulterior nu are curajul sa introduca (sau ce sa faca :) ), pentru ca va fi sanctionata daca se observa. Sunt invatatoare, asadar directoarea ar trebui sa-mi aprobe cererea. Dar este suparata pe mine, cauza: m-am interesat prima data de la inspectorat, nu de la ea. Sunt curioasa daca aproba cererea. Sper.
O zi buna!
Pe luna iulie trebuia sa cer concediu fara plata (cauza: lunga poveste :( ). In aceasta luna se mai poate? Daca nu, nu. Nu vreau ca secretara noastra sa aiba probleme. Dar as dori sa aflu daca este posibil.
Multumesc pentru raspuns!
Buna!
Suna incredibil, dar asta e, n-avem ce face cu directoarea noastra. Mai tot timpul se comporta asa :( Urla la noi chiar si in fata elevilor. ("Daca ai caciula de aceea, daca nu de aceea") De aceea s-a enervat pentru ca m-am interesat de la un inspector prima data si nu de la ea. Eu am crezut ca va fi mai bine asa, daca prima data ma interesez ici pe colo si nu sa ma duc "plangand" la ea ca sa m-ajute. Asta e. Oricum n-o sa las asa lucrurile. Inspectorul a zis ca m-ajuta, numai dupa data de 20. Sunt foarte curioasa. Sper ca n-o sa va mai deranjez.
Multumesc din suflet ajutorul dumneavoastra! D-zeu sa va binecuvanteze!
N-am facut-o pentru ca am aflat prea tarziu ca mi s-a suspendat CCC-ul. Cand i-am zis directoarei ce s-a intamplat, si deja m-am interesat ce s-ar putea face s-a enervat pe mine, de ce nu m-am interesat prima data de la ea. Acum nici nu sta de vorba cu mine. Ma tem, chiar o sa ma ponteze ca lipsind nemotivat. M-a si intrebat: "Si daca te pontez lipsind nemotivat?" Nu-mi vine sa cred, ca nu se poate vorbi cu ea! Nu vrea sa m-asculte!
Mi-a zis sa rezolv problema cu cei de la care m-am interesat, pe ea n-o intereseaza problema mea!
Ce consecinte are lipsirea nemotivata? Mai bine accept faptul acesta decat sa tot ma cert cu diectoarea.
Multumesc pentru raspuns!
Iar vă deranjez. Secretara de la şcoală a spus că nu poate să-mi dea concediu fără plată, pentru că îi e teamă să nu fie sancţionată.
Mă tot gândesc, dacă oricum am pierdut acea lună de vechime, atunci ce rost are să cer concediu fără plată? De ce e mai bine aşa? Dacă vă rog îmi explicaţi? Nici secretara nu ştie.
Bună ziua!
Mulţumesc frumos pentru răspuns.
Aveţi dreptate, trebuia să citesc decizia. Eu sunt de vină. Dar o învinovăţesc şi pe doamna la primărie la cine am predat dosarul, de ce nu m-a informat cu exactitate despre această lege, ea trebuia să ştie, altfel de ce lucrează acolo? Sau de ce nu mi-a spus să mă interesez, pentru că ea nu ştie. Acuma gata n-am ce face. N-am zis şi nici n-o să zic nimic ei.
Azi am vorbit cu inspectorul şcolar care este responsabilul la Resurse umane şi şi el m-a sfăuit, ca şi dumneavoastră, să cer concediu fără plată. Din păcate am pierdut o lună de vechime.
Mulţumesc încă o dată, o zi bună!
Bună!
Am o problemă mare. Vineri am aflat, că din iulie n-am avut dreptul pentru indemnizaţia de c. a c., pentru că tatăl trebuia să intre in concediu. Mie mi s-a spus la primărie, că dacă tatăl nu este angajat cu contract de muncă, atunci la noi nu se pune problema cu această lege. Am primit decizia de întrerupere a concediului pe 11 iulie, dar n-am citit-o, am crezut că scrie în ea 2 august, până atunci ar fi trebuit să stau în concediu. Dar eu stăteam liniştită. Problema e, că lucrez în învăţământ, şi suplinitorul meu a fost angajat până pe doi august, şi şi inspectoratul aşa mi-a aprobat cererea. Deci în luna iulie n-am fost nici în concediu de creştere a copilului şi nici angajată înapoi la şcoală? Acuma ce pot face? Cum de nu mi-au trimis mai repede decizia, măcar în iunie? Atunci poate mă uitam mai bine, pentru că m-ar fi surprins, de ce o trimit aşa de repede. Sunt foarte zăpăcită. Ajutaţi-mă vă rog cu un sfat, dacă puteţi.