avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Activitate irinapopa21

Activitate irinapopa21

Buna,

Revin si eu printre voi cu o noua problema care imi da deja batai de cateva luni si nu stiu ce sa mai fac.

Avand in vedere ca am stat 1 an fara geamuri la balcon, in vara asta am zis sa fac un efort sa imi inchid balconul. Prin urmare, am sunat la aplast.ro - numarul lor de pe site ( aplast care este o firma destul de vizibila pe piata in vederea montarii si fabricarii a termopanelor ). I-am cerut tantitei de acolo sa imi trimita pe cineva sa imi ia masuratori pentru balcon, pentru ca ei sa imi faca o oferta accurate a pretului.

Mi-au trimis un nene ( un colaborator = deci o firma terta cu care lucreaza Aplastul ), a luat masuratori, nenea mi-a facut o oferta de pret, eu am acceptat-o si a venit la domiciliu pentru avans si sa semnam contractul. Am semnat contractul, mi-a scris pe oferta avansul pe care l-am dat, a pus stampila si a semnat... Factura urmand sa mi se dea la finalul lucrarii.

Inainte sa vina nenea ca sa ii dau avansul, am sunat la aplast si am intrebat daca totul e in regula ca fac afacerile la domiciliu si daca domnul este autorizat de ei, iar ei mi-au zis ca nu este nici o problema, ca sunt safe.

Trebuia sa vina in o saptamana sa monteze termopanele... nu a venit... si de atunci s-au facut 3 luni jumatate... ori nu imi raspundea la telefon, ori cand imi raspundea imi zicea ca vine intr-o zi, apoi iar nu mai dadeam de el...ori imi baga scuze, ca nu are glafurile gata, ca nu are muncitori etc.

Mentionez ca pe contract scrie ca perioada de livrare este de 10 zile- maxim 40 de zile daca produsele nu sunt in culorile normale (ceea nu se aplica pentru ca era o culoare standard de maro) de la plata integrala a comenzii... Doar ca eu am platit 50%....

De atunci, am depus acum o luna jumatate reclamarie la ANPC, fara niciun rezultat... Am depus plangere la politie si mi-au zis ca nu se ocupa ei, sa ma duc in tribunal...Am sunat la aplast si cand mi se raspunde si acolo, ma cert cu tipa de acolo, care imi spuna ca nu e responsabila pentru ce fac colaboratorii si ca nu poate sa imi dea banii inapoi si ca nu pot lua legatura cu nenea asta.
Parerea mea e ca se acopera unii pe altii, bineinteles...

In momentul de fata nu stiu ce sa fac... Pentru ca vine iarna si vreau sa imi pun termopanele...iar eu nu pot sa las uitarii cele 20 de milioane pe care le-am paltit avans ... Pana la urma, imi asum raspunderea ca am fost fraierica, dar nu as vrea sa pateasca si altii ceea ce am patit eu. Oamenii muncesc din greu ca sa isi rezolve anumite probleme si sa investeasca in ceva.

In momentul de fata, tot ce vreau este sa imi returneze banutii inapoi si sa pot merge mai departe cu alta firma.

As aprecia foarte mult o parere specializata... Sa ma duc in tribunal? Sau ce sa fac?

Pe scurt: mi-am luat teapa de 2000 de ron de la o firma de termopane.

Va multumesc maxim,
Irina.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri si chiar imi este de folos orice detaliu care poate influenta aceasta situatie.
Am o vaga impresie ca nu a fost anuntat nici un ITM, dar pana la urma asta nu e problema mea.
In ceea ce priveste situatia exacta, deocamdata nu mai am noutati. Sper sa rezolve totul cu bine.
Doamne fereste sa am asemenea rude sau prieteni. Slava Domnului, nu avem nici o legatura in afara de acest accident.
Eu ma refeream sa ii dau gen maxim 500 ron, nu 3000 cat cer ei. Dar intr-adevar am lucruri mai bune de facut cu banii.

Pana la urma, ca sa inteleg exact procesul desfasurarii actiunilor: ...
Patronul isi face masina pe RCA-ul meu.
Taximetristul ma da in judecata ( sa zicem ) pentru daune morale si tot procesul va decurge practic intre el si asigurator.

Dar de fapt, daca se incadreaza la dosar civil, are vreo importanta faptul ca nu eu propriu-zis sunt proprietara masinii, ci un membru al familiei(tatal)?

Eu nu stiu ce scrie pe certificatul medico-legal ( daca s-a eliberat sau nu). Ma gandesc sa nu faca vreo manarie. :(
Pai daca face declaratia ca nu mai are nici un fel de pretentie, poate sa revina asupra ei?
Gen mergem impreuna la politie, in secunda cand a predat declaratia, eu ii inmanez banii.

Din cate am inteles eu de la politist, daca face aceasta declaratie, dosarul se inchide in 30 de zile.
Aveti dreptate cu polita RCA, doar ca sigur va dura destule luni pana la solutionarea procesului.

Multumesc frumos pentru raspuns.

Pai da, dar daca as face intelegerea, as merge cu ea sa faca declaratia ca renunta la orice cerinta/despagubire si tot atunci i-as da si banii.
Adica banii sunt pentru a termina mai repede circul.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile prompte si clare.

Deci pe scurt, chiar si daunele morale, tot asiguratorul le plateste, nu?
Din perspectiva mea de nestiutor, chiar si datul in judecata mi se pare cam absurd.
Eu ma gandeam sa ii propun sa ii dau o suma modica ( cateva milioane ) sa renunte.
Daca nu doreste, sa purceada la actiune...

Buna ziua,

Am si eu o problema si mi-ar prinde foarte bine un sfat de la persoanele mai experimentate. O sa incerc sa fiu scurta, mai ales ca nu cred ca situatia mea este singulara.

Saptamana trecuta am avut un accident rutier din vina mea (neacordare de prioritate), prin urmare un taxi a intrat in laterala mea dreapta si a fost chemata politia pentru constatare.
Pe moment nimeni nu a chemat salvarea, dar dupa ce a venit patronul taxiului la fata accidentului, soferul taxiului a acuzat dureri de picioare si de cap si a fost transportat la spital pentru investigatii. Din cate stiu eu, soferul a fost eliberat din spital in cateva ore.
Prin urmare, pentru a se inchide dosarul mai rapid si sa nu stam cateva luni cu el pe rol, cei de la politie mi-au recomandat sa vorbesc cu soferul taxiului pentru a da o declaratie ca nu doreste sa ma dea in judecata.
Am vorbit, dar persoana aceasta doreste cum era de asteptat, bani. Si anume in jur de 2 milioane pe zi ( cica atat ar fi castigat el intr-o zi de munca ) pentru perioada cat va sta masina in service. Acest lucru ar inseamna cateva saptamani, iar eu nu dispun de acesti bani.
Din ce am observat, patronul masinii il cam obliga pe sofer sa ceara bani pentru a nu iesi in pierdere.

Va rog daca puteti sa ma sfatuiti in aceasta situatie.
Din cate am mai citit, ar fi trebuit sa stea in spital ceva zile ca sa poata sa ma dea in judecata pe penal, dar totusi poate sa invoce un caz civil.
Eu consider ca din moment ce soferul era apt de munca dupa accident, dar firma de taxi nu avea masina, nu ar trebui sa fie problema mea. In orice caz, si daca nu era apt de munca, probabil ca cei de la spital i-au dat cateva zile de concediu medical (platit).

Va multumesc anticipat,
Irina