avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Teapa cat un salariu :(
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Teapa cat un salariu :(

Buna,

Revin si eu printre voi cu o noua problema care imi da deja batai de cateva luni si nu stiu ce sa mai fac.

Avand in vedere ca am stat 1 an fara geamuri la balcon, in vara asta am zis sa fac un efort sa imi inchid balconul. Prin urmare, am sunat la aplast.ro - numarul lor de pe site ( aplast care este o firma destul de vizibila pe piata in vederea montarii si fabricarii a termopanelor ). I-am cerut tantitei de acolo sa imi trimita pe cineva sa imi ia masuratori pentru balcon, pentru ca ei sa imi faca o oferta accurate a pretului.

Mi-au trimis un nene ( un colaborator = deci o firma terta cu care lucreaza Aplastul ), a luat masuratori, nenea mi-a facut o oferta de pret, eu am acceptat-o si a venit la domiciliu pentru avans si sa semnam contractul. Am semnat contractul, mi-a scris pe oferta avansul pe care l-am dat, a pus stampila si a semnat... Factura urmand sa mi se dea la finalul lucrarii.

Inainte sa vina nenea ca sa ii dau avansul, am sunat la aplast si am intrebat daca totul e in regula ca fac afacerile la domiciliu si daca domnul este autorizat de ei, iar ei mi-au zis ca nu este nici o problema, ca sunt safe.

Trebuia sa vina in o saptamana sa monteze termopanele... nu a venit... si de atunci s-au facut 3 luni jumatate... ori nu imi raspundea la telefon, ori cand imi raspundea imi zicea ca vine intr-o zi, apoi iar nu mai dadeam de el...ori imi baga scuze, ca nu are glafurile gata, ca nu are muncitori etc.

Mentionez ca pe contract scrie ca perioada de livrare este de 10 zile- maxim 40 de zile daca produsele nu sunt in culorile normale (ceea nu se aplica pentru ca era o culoare standard de maro) de la plata integrala a comenzii... Doar ca eu am platit 50%....

De atunci, am depus acum o luna jumatate reclamarie la ANPC, fara niciun rezultat... Am depus plangere la politie si mi-au zis ca nu se ocupa ei, sa ma duc in tribunal...Am sunat la aplast si cand mi se raspunde si acolo, ma cert cu tipa de acolo, care imi spuna ca nu e responsabila pentru ce fac colaboratorii si ca nu poate sa imi dea banii inapoi si ca nu pot lua legatura cu nenea asta.
Parerea mea e ca se acopera unii pe altii, bineinteles...

In momentul de fata nu stiu ce sa fac... Pentru ca vine iarna si vreau sa imi pun termopanele...iar eu nu pot sa las uitarii cele 20 de milioane pe care le-am paltit avans ... Pana la urma, imi asum raspunderea ca am fost fraierica, dar nu as vrea sa pateasca si altii ceea ce am patit eu. Oamenii muncesc din greu ca sa isi rezolve anumite probleme si sa investeasca in ceva.

In momentul de fata, tot ce vreau este sa imi returneze banutii inapoi si sa pot merge mai departe cu alta firma.

As aprecia foarte mult o parere specializata... Sa ma duc in tribunal? Sau ce sa fac?


Pe scurt: mi-am luat teapa de 2000 de ron de la o firma de termopane.

Va multumesc maxim,
Irina.
trebuie sa inaintati o cerere de chemare in judecata prin care sa solicitati instantei sa foe ibligati sa va restituie suma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termopan prost montat Calram Calram Bună seara, acum un an mi-a fost montat un balcon de termopan. La fiecare ploaie, apa nu curge pe dinafara termopanului ci efectiv în casa. Balconul este ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru-probleme CORTEX CORTEX Buna ziua. Am firma care se ocupa cu comert termopane pe baza de comenzi luate de la clienti. Sediul am acasa la adresa de domiciliu, sediu unde se ... (vezi toată discuția)
Inselaciune termopane Bighydeva Bighydeva Buna ziua, am si eu o mare problema, am montat geamuri termopan cu o firma acum o luna iar usa de la balcon nu se deschide, au fost de 2 ori sa o repare plus 2 ... (vezi toată discuția)