avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Activitate Nicuvarga

Activitate Nicuvarga

Am rezolvat problema, am stabilit o intalnire la primarie, la serviciul taxe, impozite, executari silite, le-am explicat situatia si am achitat la casierie suma de 628,32 lei.
In hotararea judecatoreasca "paratii intimati sunt obligati sa plateasca suma de 8796,5 lei reprezentand cheltuieli de judecata".
Atat si nimic mai mult. Suntem 7 parati intimati. Nu se imparte suma in mod egal la cei 7 parati?
Va multumesc pentru raspunsuri. Azi am depus contestatia la executare si am solicitat si asistenta judiciara.
Dar sa stiti ca am ramas cu un gust amar. Adica o primarie poate sa dea in judecata in 2010 o persoana decedata in 2003, pentru un imobil si terenul aferent vandut in 1996, apoi cere cheltuieli de judecata mostenitorilor, instanta obliga paratii la plata cheltuielilor de judecata, fara a mai preciza nimic, executorul judecatoresc trimite aceeasi somatie tuturor paratilor, poate prinde pe vreunul care sa plateasca, apoi acesta sa se intoarca impotriva celorlalti sa incerce sa isi recupereze banii, probabil in 5-6 ani ar putea reusi, daca nu moare intre timp ...

Pe portalul Ministerului Justitiei, asta scrie ca trebuie sa contina o hotarare judecatoreasca despre cheltuielile de judecata:

"Când există mai mulţi reclamanţi sau mai mulţi pârâţi, ei vor
fi obligaţi să plătească cheltuielile de judecată în mod egal,
proporţional sau solidar, potrivit cu interesul ce are fiecare sau după
felul raportului de drept dintre ei."

Instanta nu a tinut cont de nimic, executorul judecatoresc la fel, cred ca nici nu studiat dosarul, dar primaria vrea sa se imbuibe cu bani de la un invalid ca sa construiasca vreun teren de fotbal in panta, un parc in afara localitatii sau un bazin de inot fara apa ...

Contestatia la executare am depus-o, acum Dumnezeu cu mila, ca de la justitie nu mai am nicio speranta.
romibaro a scris:

probabil ca ati fost obligati in solidar la plata cheltuielilor de judecata. daca va retrage executorul dvs toti banii puteti sa va indreptati impotriva celorlalti debitori. era mai bine daca plateati de buna voie suma care va revenea, de la inceput.
contestatie la executare puteti formula, dar fara cerere de suspendare nu aveti nicio sansa de a opri executarea efectiva. iar cerere de suspendare care sa se judece intr-o zi eu nu am intalnit. plus ca va fi necesar pentru suspendare sa consemnati si o cautiune.
luati legatura cu creditoarea, negociati o intelegere.


Executorul nu are cum sa retraga toti banii de la mine, nici nu mi-a raspuns la telefon sau la email.
Nu cadea in sarcina lui sa calculeze cat revine fiecarui debitor? El a trimis aceeasi somatie, cu suma integrala, fiecarui debitor.
Creditorul, la fel, a trimis suma totala, nu a dat niciun cont. Am vrut sa platesc de bunavoie, dar nu aveam cum sa platesc 628,32 cand mi s-au cerut 8796,5. Nici nu s-au obosit sa imi dea contul, daramite sa calculeze ceva. E totusi o primarie, are consilier juridic.
De ce instanta nu a luat in considerare exceptia pe care am invocat-o?
Ce legatura am eu cu un imobil vandut de mama mea in 1996, mama a decedat in 2003 si eu sunt obligat sa platesc cheltuieli de judecata si de executare in 2014 pentru ceva despre care nu stiu absolut nimic.
Nu am vrut sa mentionez, dar sunt persoana cu handicap locomotor grav si am o pensie de invaliditate gradul I de 631 lei. De unde sa platesc acea suma aberanta.

Buna ziua, voi incerca sa fiu cat mai succint.
Mama mea a cumparat in 1990 un imobil si terenul aferent, pe care l-a instrainat in 1996. Mama mea a decedat in 2003.
In 2010 imobilul si terenul respectiv a fost supus unui proces de anulare act. La prima instanta, am fost inclus si eu in calitate de mostenitor. Am invocat atat in fond, cat si in apel si recurs, exceptia lipsei cauzei procesuale pasive, dar instanta nu a luat in considerare exceptia invocata de mine. La fond am castigat, dar in apel si recurs am pierdut, fiind obligat sa platim cheltuielile de judecata.
In cauza au fost initial sapte parati, apoi am intrat si eu ca mostenitor al mamei mele, cu cota de 50% din mostenire, impreuna cu sotul mamei mele.
Cheltuielile de judecata sunt de 8796,5 lei. Impartite la sapte, ar veni 1256,64 de parat, iar partea mea este jumatate din aceasta suma, adica 628,32 lei.
Am primit, in 2013, notificare de la creditor sa platesc intreaga suma. Notificarea imi era adresata mie personal si era somat sa platesc 8796,5 cheltuieli de judecata. Nu am dat curs acestei notificari si nu am platit nimic.
Luni, 11 august, am primit o somatie din partea unui executor judecatoresc, in care sunt somat sa platesc in 1 (una) zi suma reprezentand cheltuielile de judecata + cheltuielile de executare. De atunci am incercat sa iau legatura cu biroul executorului judecatoresc, telefonic si prin email, pentru a ne intalni si a lamuri situatia, dar nu mi s-a raspuns la telefon sau la email.
Vreau sa depun contestatie la executare silita. Mentionez ca sunt dispus sa platesc partea mea din cheltuielile de judecata, desi nu am si nici nu am avut nimic de a face cu acel imobil, dar nu sunt de acord sa platesc acea suma monstruoasa pe care mi-o cere executorul judecatoresc in somatie, care este de 15 ori mai mare decat partea care mi-ar reveni mie.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, va multumesc mult.