avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Solidar este implicit, chiar daca nu e precizat in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Solidar este implicit, chiar daca nu e precizat in sentinta?

In hotararea judecatoreasca "paratii intimati sunt obligati sa plateasca suma de 8796,5 lei reprezentand cheltuieli de judecata".
Atat si nimic mai mult. Suntem 7 parati intimati. Nu se imparte suma in mod egal la cei 7 parati?
Cel mai recent răspuns: konstk , utilizator 22:46, 30 August 2014
Suma ce reprezinta cheltuieli de judecata se va imparti in 7 (numarul paratilor "cazuti in pretentii")
Se platesc in solidar, daca vreti sa fie f clar in hotarare, apelati la instanta cu cerere de lamurire dispozitiv. ( art 443 cpc)
Daca dispozitivul sentintei nu stipuleaza clar "in solidar", cheltuielile se impart in mod egal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli judiciare tiberiulupoiu tiberiulupoiu in urma unui proces civil instanta a hotarat plata unor cheltuieli - masuratori, taxa judiciara, plata avocat,facute de reclamant, eu fiind parat si nu stiu ... (vezi toată discuția)
Comisioane si alte taxe postale adimiu adimiu rog sa imi spune-ti cine este obligat sa suporte cheltuielile de trimitere a unor sume de bani reprezentand cheltuieli de judecata, castigate in urma sentintei ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune, drept de creanta ! Liliana_42 Liliana_42 Buna ziua. Va rog fumos lamuriti-ma in formularea unei hotarari. M-am judecat pentru partaj In Judecatorie si in Tribunal si acum dupa mai bine de o luna de la ... (vezi toată discuția)