avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comisioane si alte taxe postale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comisioane si alte taxe postale

rog sa imi spune-ti cine este obligat sa suporte cheltuielile de trimitere a unor sume de bani reprezentand cheltuieli de judecata, castigate in urma sentintei civile definitive si irevocabile de catre o persoana fizica in dauna unei institutii publice, atunci cand persoana fizica solicita ca suma castigata sa fie trimisa prin mandat postal.
rog sa mi se precizeze si temeiul legal.va multumesc
Cel mai recent răspuns: adimiu , utilizator 22:07, 25 Septembrie 2014
Buna seara,

partea cazuta in pretentii, adica cea care pierde procesul si este obligata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva sa plateasca cheltuieli de judecata suporta toate costurile privind efectuarea platii.

Temeiul juridic este hotararea judecatoreasca defintiva!
de acord, dar suma care institutia publica o vireaza prin Trezorerie catre Posta este exact cea pe care o datoreaza!
persoana fizica a solicitat prin mandat postal, iar taxele sunt percepute de Posta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare Cami2014 Cami2014 As vrea sa stiu unde se platesc cheltuielile judiciare pronuntate intr-o sentinta in penal ? Daca sentinta a fost pronuntata in anul 2002, cand era valabila ... (vezi toată discuția)
Unde se platesc cheltuielile judiciare s_mari s_mari In cazul unei condamnari la 2 ani inchisoare si plata unor cheltuieli judiciare catre stat din care o suma onorariu avocat, unde trebuie platita aceasta suma ? ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara achitata partial merda merda Se poate face plangere penala impotriva celui care achita doar o parte din pensia alimentara, dupa cum ii convine? E adevarat, achita lunar, dar cumuland ... (vezi toată discuția)